Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 6 vuotta vanha

Tynkkynen puhkesi itkuun: ”Nyt on saatu aikaan poliittinen vaino minua kohtaan”

Sebastian Tynkkynen päätti tunteellisen loppupuheenvuoronsa sanoihin, ettei hän muun muassa poliitikkona ja kristittynä voi puolustautua enempää.

 Perussuomalaiset Nuoret ry:n entinen puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen Oulun käräjäoikeudessa keskiviikkona 11. tammikuuta.
Perussuomalaiset Nuoret ry:n entinen puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen Oulun käräjäoikeudessa keskiviikkona 11. tammikuuta. Kuva: Eeva Riihelä / Lehtikuva
Tiina-Leena Kurki
Avaa Yle-sovelluksessa

Kohupoliitikko Sebastian Tynkkynen puhkesi Oulun käräjäoikeudessa itkuun loppupuheenvuoronsa aikana. Hänen mukaansa kaikki maahanmuuttoon tai islamiin liittyvä arvostelu ei ole tuomittavaa vihapuhetta.

– En vieläkään usko, että olen tässä tilanteessa. Miten muuten islamista voi kirjoittaa, Sebastian Tynkkynen ihmetteli Oulun käräjäoikeudessa keskiviikkona, kun hän esitti oman loppupuheenvuoronsa.

Oikeuden puheenjohtaja kysyi Tynkkyseltä, että pystyykö hän pitämään puheenvuoronsa loppuun ja tarvitseeko hän taukoa. Tynkkynen sanoi jatkavansa, vaikka hänellä olivat tunteet pinnassa.

"Kirjoittajan tarkoituksella ei ole merkitystä"

Kihlakunnansyyttäjä Juha Karikoski sanoi loppupuheenvuorossaan, että syytteet sisältävät arvioinnit, joiden perusteella Sebastian Tynkkynen on syyllistynyt rikoksiin.

Kirjoittajan tarkoituksella ei ole merkitystä, vaan hän on ollut tietoinen niiden rikoksen tunnusmerkit täyttävästä luonteesta eli ne ovat panettelevia ja loukkaavia.

– Minua loukkaa syvästi tällaisten teonkuvausten kuvaaminen, Tynkkynen sanoi itku kurkussa.

– Olen ollut aiemmin oikeudenkäynnissä todistajana afrikkalaisen ystäväni tapauksessa. Rasistinen tai muukalaisvihamielinen ihminen ei ikinä tekisi sellaista. Nämä syytteet ovat aivan päinvastaisia kuin olen, Tynkkynen sanoi kyynelehtien.

Minua kohtaan on nyt saatu aikaan poliittinen vaino, Sebastian Tynkkynen totesi ääni väristen ja lisäsi, ettei ole mukava toimia poliitikkona maailmassa, jossa joutuu kokemaan islamin haasteet.

Sebastian Tynkkynen sanoi, ettei hän missään nimessä hyväksy kaikenlaista puhetta.

– On olemassa rasismia ja muukalaisvihamielisyyttä. Minun kirjoitukseni eivät edusta sellaista.

Tynkkynen toteaa, ettei voisi puolustautua enempää

Sebastian Tynkkynen
Kihlakunnansyyttäjä Juha Karikoski sanoi loppupuheenvuorossaan, että syytteet sisältävät arvioinnit, joiden perusteella Sebastian Tynkkynen on syyllistynyt rikoksiin. Kuva: Tiina-Leena Kurki / Yle

Sebastian Tynkkynen päätti tunteellisen loppupuheenvuoronsa sanoihin, ettei hän muun muassa poliitikkona ja kristittynä voi puolustautua enempää.

Oulun käräjäoikeus antaa jutussa tuomionsa maanantaina 16. tammikuuta. Sebastian Tynkkystä syytetään kiihottamisesta kansanryhmää vastaan ja uskonrauhan rikkomisesta. Syyttäjä vaatii hänelle sakkorangaistusta.

Muokattu 13.1.2017 klo 11:53, lisäys viimeiseen kappaleeseen syytteistä ja rangaistusvaatimuksista.

Suosittelemme sinulle