Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 6 vuotta vanha

Rahapelit yhden nimen alle – avustusmiljoonat jaetaan nyt ministeriöissä

Veikkaus, RAY ja Fintoto yhdistyivät vuoden vaihteessa uudeksi rahapeliyhtiöksi, jonka nimeksi tuli Veikkaus. Uusi rahapeliyhtiö ei enää jatkossa tee avustuspäätöksiä.

Ilkka Kilpeläinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Suomen mittakaavassa Veikkaus on suuryritys, joka tuottaa jaettavaa avustusrahaa miljardi euroa vuodessa ja siinä sivussa valtiolle 200 miljoonaa euroa verotuloja.

Veikkausvaroista tukea saavien järjestöjen näkökulmasta ainoa muutos on se, missä tukipäätökset tehdään.

– Veikkauksena meidän tehtävämme on toimeenpanna rahapelejä, ja sitten luovuttaa se rahapelien tuotto valtiolle, joka luovuttaa sen sitten näille edunsaajaministeriöille, jotka sitten jakavat sen rahan eteenpäin, kertoo Veikkauksen toimitusjohtaja Olli Sarekoski.

Sosiaali- ja terveysjärjestöjen yleishyödyllisten, terveyttä ja hyvinvointia edistävien hankkeiden avustukset siirtyivät Raha-automaattiyhdistykseltä Sosiaali- ja terveysministeriölle. Tarkotusta varten ministeriön alaisuuteen on perustettu Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA).Taiteen, kulttuurin ja liikunnan hankkeiden rahoituksesta vastaa jatkossakin opetus- ja kulttuuriministeriö.

Pelaajien palvelut uudistuvat vähitellen

Sadat tuhannet suomalaiset pelaavat vuosittain rahapelejä. Pelaajien kannalta suurimmat muutokset ovat luvassa vasta myöhemmin mm. nettipalveluihin, jotka yhdistyvät tuonnempana.

– Tässä vaiheessa meillä on vielä kolme verkkokauppaa, jotka keväällä yhdistyvät ja muodostavat Suomen suurimman kuluttajaverkkokaupan. Tämä on asiakkaalle näkyvä ja tuntuva muutos. Loppuvuodesta päästään yhdenmukaistamaan pelaamisen hallinnan välineitä. Pikkuhiljaa tulee erilaisia muutoksia, mutta kaikki tapahtuu pikkuhiljaa, huolellisesti ja asiakkaita koko ajan informoiden, Sarekoski lupaa.

Suosittelemme sinulle