Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 6 vuotta vanha

Leo-Pekka Tähti teki historiaa - 70. Vuoden urheilija

Neljä peräkkäistä 100 metrin ratakelauksen paralympiakultaa voittanut Tähti voitti yli puolet äänestyksen ykkössijoista.

Katso video klikkaamalla kuvaa.
Jaakko Parkkinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Leo-Pekka Tähti on voittanut Vuoden urheilijan palkinnon. Rion paralympialaisten 100 metrin ratakelauksen voittaja ja viime vuoden EM-ykkönen sai äänestyksessä yli puolet ykkössijoista ja voitti myös yhteispisteet.

Tähti on ensimmäinen vammaisurheilija, joka on voittanut Vuoden urheiljan tittelin.

Tämän vuoden äänestyksessä Urheilutoimittajain liiton jäsenet saivat äänestää vähintään viittä ja enintään kymmentä urheilijaa paremmuusjärjestyksessä. Ensimmäiseksi asetettu sai 10 pistettä, seuraava yhdeksän ja niin edelleen.

Tähti voitti ykkössijat neljä vuotta sitten, mutta jäi kokonaispisteissä kolmanneksi. Vuoden urheilijana palkittiin purjelautailun olympiahopeamitalisti Tuuli Petäjä-Sirén. Tuolloin 50 urheilutoimittajaa ei katsonut Tähden olleen 10 edellisen vuoden parhaan urheilijan joukossa paralympiavoitosta huolimatta.

Tänä vuonna Vuoden urheilijan äänestykseen osallistui ennätykselliset 650 Urheilutoimittajain liiton jäsentä.

Toiseksi sijoittui tenniksen Wimbledonin turnauksen sekanelinpelin voittanut Henri Kontinen ja kolmanneksi nyrkkeilyn olympiapronssia voittanut Mira Potkonen.

Suosittelemme