Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 6 vuotta vanha

Venäläislähteet: Isis valmistelee Palmyran muinaiskohteiden räjäyttämistä

Isis on siirtämässä joukkojaan ja aseitaan Mosulista Irakista Palmyraan. Venäjä ja Turkki ovat keskiviikkona tehneet ensimmäisen yhteisen ilmaiskunsa Isisin kohteita vastaan.

Palmyra, Syyria
Palmyran rauniokaupunki ennen sisällissotaa. Kuva: Marika Kataja-Lian / Yle
Marika Kataja-Lian
Avaa Yle-sovelluksessa

Terroristijärjestö Isis valmistelee Palmyran muinaismuistokaupungin raunioiden räjäyttämistä Syyriassa, sanoi venäläinen sotilasjohtaja keskiviikkona.

Venäjän saamat tiedustelutiedot osoittavat, että Isis on siirtämässä suuria määriä räjähteitä kaupunkiin.

– Olemme saaneet useiden lähteiden vahvistamaa tietoa siitä, että suuria määriä räjähteitä ollaan siirtämässä Palmyraan. Isisin terroristit aikovat tuhota maailman historiallisen perinnön siinä kaupungissa, sanoi yleisesikunnan kenraaliluutnantti Sergei Rudskoi keskiviikkona.

Isis on siirtämässä joukkojaan ja aseistustaan Mosulista Irakissa siellä käynnissä olevan Irakin ja Yhdysvaltain johtaman koalition hyökkäyksen vuoksi, sanoi Rudskoi.

Rudskoin mukaan Syyrian armeijan joukot ovat jatkaneet hyökkäystään Palmyran alueella Venäjän ilmatuella.

Isis sai Palmyran uudelleen haltuunsa joulukuun alussa, kun Syyrian hallinnon joukot joutuivat vetäytymään kaupungista hyökkäyksen jälkeen.

Syyrian armeija oli saanut Palmyran haltuunsa Isisiltä maaliskuun lopussa 2016.

Venäjä ja Turkki yhteisiskussa

Palmyran lisäksi Isis siirtää joukkojaan Deir ez-Zoriin, jossa Isis hyökkää hallituksen hallussa olevaan piirittämäänsä kaupunkiin, sekä al-Babiin lähellä Turkin rajaa.

Venäjä ja Turkki ovat keskiviikkona tehneet ensimmäisen yhteisen ilmaiskunsa Isisin kohteita vastaan al-Babissa. Yhteisoperaatioon osalistui yhdeksän venäläiskonetta ja kahdeksan turkkilaiskonetta.

Hyökkäys tehtin alle viikkoa sen jälkeen kun maat olivat allekirjoittaneet yhteistyösopimuksen.

Lähteet: Itar-Tass, AFP

Suosittelemme sinulle