Hyppää sisältöön

Aktivistit: Isis teloitti jälleen julkisesti vankeja Palmyrassa

Teloitetut olivat yrittäneet paeta Palmyrasta joulukuussa, kun Isis valtasi kaupungin takaisin, kaksi Syyrian sotaa tarkkailevaa järjestöä sanoo.

Palmyran riemukaaren raunioita.
Palmyran riemukaaren raunioita. Kuva: Yousseg Badawi / EPA
Katriina Töyrylä

Ääri-islamilainen Isis-järjestö on teloittanut 12 vankiaan Palmyran kaupungissa Syyriassa, kertovat aktivistit.

Osan teloituksista äärijärjestö teki muinaisessa roomalaisessa amfiteatterissa, jota Isis on aiemminkin käyttänyt julkisiin teloituksiin.

Isis otti teloitetut vangiksi, kun nämä yrittivät paeta joulukuussa Isisin hyökkäystä Palmyraan, kertovat Syyrian sisällissotaa tarkkaileva Syrian Observatory for Human Rights (siirryt toiseen palveluun) ja toinen aktivistijärjestö, Palmyra Monitor.

Syrian Observatory for Human Rights sanoo, että teloitetuista neljä oli opettajia tai kaupungin työntekijöitä. Neljä oli opposition taistelijoita ja neljä hallitusta tukevia sotilaita.

Kuolleita vastustajia näytille myös al-Mayadeenissa

Järjestön mukaan Isis on laittanut myös al-Mayadeenin kaupungissa Itä-Syyriassa julkisesti näytille kuuden hallitusta tukevan taistelijan päät. Tiedossa ei ole, kuolivatko he taisteluissa vai teloittiko Isis heidät.

Isis on kärsinyt viime aikoina tappioita sekä Syyriassa että Irakissa, mutta Palmyran se onnistui valtaamaan joulukuussa takaisin Syyrian armeijalta. Armeija oli vallannut kaupungin Isisiltä maaliskuussa.

Palmyran muinaismuistokaupunki on Unescon maailmaperintökohde ja Isisin valta on herättänyt pelkoja muinaisten temppeleiden ja muiden arvokkaiden raunioiden kohtalosta.

Lähteet: AP, Yle Uutiset

Suosittelemme sinulle