Hyppää sisältöön

Kolmen miljoonan potti rekrytointikoulutukseen Varsinais-Suomeen – Ely-keskus iloitsee

Ely-keskuksen mukaan meri- ja autoteollisuuden lisäksi myös muiden alojen yritykset hyötyvät.

Metallimies hitsaa.
Kuva: Sami Tammi / Yle
Minna Rosvall

Työ- ja elinkeinoministeriö on myöntänyt Varsinais-Suomeen kolme miljoonaa euroa meri- ja autoteollisuuden rekrytointikoulutusten hankintaan. Varsinais-Suomen Ely-keskuksen ylijohtaja Kimmo Puolitaival on tyytyväinen ministeriön panostuksiin.

– Olen erittäin tyytyväinen, että TEM on reagoinut nopeasti Varsinais-Suomen positiivisen rakennemuutoksen haasteisiin. Lisämääräraha mahdollistaa, että voimme edetä suunnitelman mukaisesti ja vastata kärkiyritysten lisäksi myös muiden alojen rekrytointitarpeisiin, Puolitaival kertoo Ely-keskuksen tiedotteessa.

Puolitaival korostaa, että tarjolla on poikkeuksellisen runsaasti pitkäkestoisia työmahdollisuuksia.

– Myönteiset talousnäkymät voivat parhaimmillaan ulottua jopa yli kymmenen vuoden päähän. Tarvitsemme rohkeutta liikkua työn perässä, innostusta kehittää osaamista ja rohkeutta jopa ammatin vaihtamiseen, Puolitaival kertoo.

Yli 300 paikkaa haettavissa

Työ- ja elinkeinoministeriön mukaan auto- ja meriteollisuuden työpaikkojen määrä on kasvussa. Osaavan työvoiman saamiseksi käynnistettiin vuonna 2016 useita rekrytointikoulutuksia, joihin on osallistunut noin 200 henkilöä.

Myönnetyllä lisämäärärahalla turvataan riittävien koulutusmahdollisuuksien tarjoaminen myös vuonna 2017.

Myönteiset talousnäkymät voivat parhaimmillaan ulottua jopa yli kymmenen vuoden päähän.

Kimmo Puolitaival

Haettavissa on yli 300 aloituspaikkaa koulutuksiin, jotka tähtäävät meri- ja autoteollisuuden tehtäviin. Koulutuksilla täydennetään osaamista, jota tarvitaan muun muassa autonrakennuksen, laivanrakennuksen, laivasuunnittelijan, putkihitsaajan, koneasentajan ja kansivarustelusuunnittelijan tehtävissä. Tarjolla on myös koulutuksia, joihin on mahdollista päästä ilman aiempaa alan koulutusta.

Suosittelemme sinulle