Hyppää sisältöön

Ilkka ja Pohjalainen muuttuvat tabloidiksi

Muutoksen jälkeen kaikki Ilkka-konsernin lehdet ovat tabloid-kokoisia.

Ilkka ja Pohjalainen muuttuvat tabloid-kokoisiksi keväällä 2018. Kuva: Hanne Leiwo/Yle
Hanne Leiwo

Sanomalehdet Ilkka ja Pohjalainen muuttuvat tabloid-kokoisiksi ensi vuonna. Muutoksen suunnittelu on käynnistetty ja sitä tehdään yhteistyössä lukijoiden, ilmoittajien ja muiden yhteistyökumppaneiden kanssa.

– Tulossa on erilaisia tapahtumia ja asiakastilaisuuksia tämän ympärillä. Kartoitamme näkemyksiä ja mitä asiakkaat ajattelevat uudistuksesta, sanoo Ilkka-Yhtymä Oyj:n toimitusjohtaja Matti Korkiatupa.

Korkiatupa arvioi, että suunnittelukauden aikana tehdään tabloid-kokoisista lehdistä myös erilaisia kokeiluversioita, joista kerätään palautetta käyttäjiltä.

– Toivomme myös kriittistä palautetta ja sellaista, joka on kehittävää. Tavoite on, että palvelut paranevat kaikille asiakkaille.

Korkiatuvan mukaan tabloid-koko sujuvoittaa lehdentekoa esimerkiksi Lännen Media -yhteistyön ja valtakunnallisen mainonnan osalta. Uudistuksen jälkeen kaikki konsernin yhdeksän lehteä ovat samassa koossa.

Lehtiuudistuksen myötä Ilkka-yhtymässä kehitetään myös digitaalisia palveluita. Korkiatuvan mukaan noin kolmannes lukijoista käyttää sekä digitaalisia että printtipalveluita.

Ilkan ja Pohjalaisen on tarkoitus siirtyä uuteen kokoon keväällä 2018.

Suosittelemme sinulle