Hyppää sisältöön

Ultra Bran paluu kesäfestareille: Yli 20 muusikkoa ja kaksi keikkabussia

Ensi kesän keikoilla nähdään yhtyeen tuotteliaimpien vuosien 12-henkinen kokoonpano ja lisäksi vierailevia muusikoita, muun muassa 12 soittajan jousisektio.

Terhi Kokkonen ja Vuokka Hovatta
Laulajat Terhi Kokkonen ja Vuokko Hovatta olivat torstaina aamu-tv:n vieraina.
Heidi Sullström

Hurmiolliset keikat ja yleisön kohtaaminen olivat parasta, muistelivat Ultra Bra -yhtyeen laulajat Terhi Kokkonen ja Vuokko Hovatta Ylen aamu-tv:ssä torstaina.

– Sitä vartenhan bändit on olemassa, Hovatta sanoi.

1990-luvun suosikkiyhtye kertoi keskiviikkona palaavansa yhteen 16 vuotta lopettamisen jälkeen – kolmen festivaalikeikan ajaksi. Aika tuntui vihdoin kypsältä paluulle ja 12 muusikon aikataulut saatiin sopimaan yhteen.

– Festarit oli meille itsellemme se hauskin anti silloin aikoinaan. Me haluttiin tehdä siitä sellainen, että se on meille itsellekin mahdollisimman hauskaa. Se on nostalgiatrippi myös meille, Kokkonen sanoi.

– Festarit on hauskoja siitä, että siellä on niin monenlaisia ihmisiä.

– Ja muita bändejä! Hovatta lisäsi.

Kaikki eivät mahdu samaan keikkabussiin

Ensi kesän keikoilla nähdään Ultra Bran tuotteliaimpien vuosien 12-henkinen kokoonpano, jossa Kokkosen ja Hovatan lisäksi laulavat Olli Virtaperko ja Arto Talme. Vierailijaksi tulee myös alkuvuosina mukana ollut laulaja Anna Tulusto.

Lisäksi lavalla nähdään muitakin muusikoita, muun muassa jopa 12 jousisoittajaa. Tekniikka mukaan lukien keikkabussissa tai oikeastaan keikkabusseissa, joita tarvitaan kaksi, matkustaa kesällä yhteensä 39 ihmistä.

– Me odotetaan niitä bussimatkoja tosi paljon, Hovatta nauroi.

Isosta porukasta ja vuosien taousta huolimatta aktiiviaikojen meininki löytyy varmasti, Kokkonen uskoo.

– Nyt kun ollaan tavattu muutamia kertoja, niin tuntuu, että se sama energia on läsnä.

16 vuoden tauon aikana yhtye on tehnyt yhdessä joitakin keikkoja.

– Silloin kaikki on tullut kuin selkärangasta. Se auttaa, että moni on esiintynyt ja soittanut yhdessä tässä välissä, Kokkonen sanoi.

Suosittelemme sinulle