Hyppää sisältöön

Asianajaja vei vankilaan Aarniolle ikävän uutisen korkeimmalta oikeudelta – "Tähän on tyytyminen"

Korkein oikeus ei käsittele seurantalaitteisiin liittyvää Trevoc-juttua. Jari Aarnion hovioikeudesta saama kolmen vuoden tuomio jää voimaan.

Jari Aarnio ja puolustusasianajaja Riitta Leppiniemi Helsingin käräjäoikeudessa.
Jari Aarnio ja puolustusasianajaja Riitta Leppiniemi Helsingin käräjäoikeudessa. Kuva: Tiina Jutila / Yle
Päivi Happonen

Jari Aarnion asianajaja Riitta Leppiniemi kävi Aarnion luona tänään Vantaan vankilassa.

Leppiniemi joutui kertomaan Aarniolle, ettei korkein oikeus aio käsitellä seurantalaitteisiin liittyvää Trevoc-juttua. Se tarkoittaa sitä, että Helsingin hovioikeuden Aarniolle syyskuussa antama 3 vuoden tuomio jää voimaan.

– Aarnion mielestä Helsingin hovioikeuden ratkaisu on väärä. Mutta koska korkein oikeus on nyt päättänyt, ettei valituslupaa myönnetä, tähän on tyytyminen, asianajaja Riitta Leppiniemi sanoi Ylelle.

Leppiniemi ei halunnut kertoa, millä mielin Aarnio oli, kun kuuli korkeimman oikeuden ratkaisusta. Hän ei myöskään halunnut kertoa, millä tavoin Aarnio valmistautuu edessä olevaan laajaan huumeoikeudenkäyntiin Helsingin hovioikeudessa.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Aarnion joulukuun lopussa 10 vuoden rangaistukseen huumerikoksista. Tämä tuomio ei ole lainvoimainen, vaan jutun käsittely jatkuu hovioikeudessa. Aarnio istuu parhaillaan Vantaan vankilassa tutkintavankina.

Lue tästä, millaisen tuomion Helsingin hovioikeus langetti Aarniolle viime syyskuussa.

Suosittelemme sinulle