Hyppää sisältöön

Särkänniemen kouluttajille Delfi oli Iso D: "Iso delfiini jätti jälkeensä ison kaipauksen"

Delfi oli lauman vahvin yksilö, mutta samalla se oli esimerkiksi jälkikasvuaan kohtaan hyvin lempeä.

Kuva: Särkänniemi

Särkänniemessä on tänään perjantaina ollut hiljaista. Delfiinikouluttajille ja Särkänniemen henkilökunnalle keskiviikkona Ateenassa kuollut 37-vuotias urosdelfiini oli delfiini isolla D:llä.

– Delfi oli hyvin rauhallinen delfiini. Se ei ollut aivan lauman nopein oppija, mutta opittuaan tehtävän se oli innokas näyttämään taitojaan. Kouluttajien ja Delfin yhteistyö vedessä oli aina sujuvaa, muistelevat kouluttajat Delfistä kirjoittamassaan koskettavassa muistotekstissä.

Kouluttajien mukaan Delfi oli Särkänniemen delfiinilauman vahvin yksilö, joka piti kaikista voimaa ja vauhtia vaativista tehtävistä. Pikkutarkkuutta ja näppäryyttä vaativat tehtävät se jätti suosiolla Leeville ja Eevertille.

Jälkikasvuaan kohtaan Delfi oli aina hyvin lempeä uros.

Särkänniemen delfiinikouluttajat

– Jälkikasvuaan kohtaan Delfi oli aina hyvin lempeä uros. Esimerkiksi Leevin kanssa se keksi leikin, jossa ne pallottelivat keskenään veden alla.

Siirto Kreikkaan toi iäkkäästä Delfistä esiin vielä uusia piirteitä.

– Kun delfiinit siirrettiin Särkänniemestä Attica Parkiin, Delfi oli rauhallinen koko lentomatkan ajan. Se oli ollut aina ujo ja varovainen, mutta siirron jälkeen se yllätti Särkänniemen henkilökunnan rohkeudellaan, kun se uskaltautui ensimmäisenä tutkimaan uutta allasta. Attica Parkin delfiinilaumassa Delfi siirtyi sujuvasti isomman lauman alfaurokseksi. Se käyttäytyi koko ajan lempeästi myös lauman neljää uutta, nuorta urosta kohtaan.

– Särkänniemen delfinaarion henkilökunnalle Delfi oli ”Iso D”. Iso delfiini jätti jälkeensä ison kaipauksen, kouluttajat sanovat.

Eläinsuojelijat haluavat delfiinit turvakotiin

Delfi-delfiinin kuolema on saanut eläinsuojelujärjestö Animalian uudistamaan vaatimuksensa siitä, että Särkänniemen pitää kantaa isompi vastuu Kreikkaan siirretyistä eläimistä.

– Vaadimme edelleen, että loput delfiinit pitää siirtää turvapaikkaan, kun sellainen valmistuu. Myös Särkänniemen pitää kantaa vastuunsa siitä, että niin tapahtuu, sanoo Animalian valasryhmän edustaja Niina Lätti tiedotteessa (siirryt toiseen palveluun).

Delfin tarkka kuolinsyy ei ole tiedossa, mutta Kreikasta saatujen tietojen mukaan se kuoli todennäköisesti sydänpysähdykseen. 

Attica Park on kertonut, että kuolinsyy tutkitaan perusteellisesti. Tutkimukset tehdään Thessalonikin Aristoteles yliopiston eläinlääketieteellisessä tiedekunnassa ja riippumattomissa erikoislaboratorioissa Englannissa.

Kuva: Särkänniemi

Suosittelemme sinulle