Hyppää sisältöön

Vantaan Martinlaakson ostoskeskuksessa tulipalo aamuyöstä

Ostoskeskuksessa sijaitseva elintarvikeliike kärsi mittavia savu- ja vesivahinkoja. Muut osat ostoskeskuksesta on kuitenkin saatu auki.

Kartta, johon on merkitty Martinlaakson ostoskeskus.
Kuva: Google Maps
Mikael Mikkonen

Vantaalla sijaitsevassa Martinlaakson ostoskeskuksessa oli aamuyön tunteina tulipalo. Pelastuslaitos sai hälytyksen aamuneljän maissa, kun kauppakeskuksessa sijaitsevassa Elintarvikkeita Virosta -liikkeessä oli pakastinlaiteyhdistelmä syttynyt palamaan voimakkaasti.

Pelastuslaitoksen hälytti paikalle ohikulkija, joka oli nähnyt savua.

– Automaattinen sammutusjärjestelmä sammutti  laitteen 99-prosenttisesti, mutta liiketila kärsi merkittäviä savu- ja vesivahinkoja. Vesivahinkoja tuli myös isoon osaan kauppakeskuksen kiinteistöistä, kertoo Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Ari Koivu.

– Pelastuslaitos ei käyttänyt ollenkaan vettä, vaan sen teki automaattisammutusjärjestelmä.

Koivun mukaan ilman automaattista sammutusjärjestelmää olisi tulipalo aiheuttanut vieläkin mittavampia vahinkoja. Tulipaloa sammuttamassa oli kaikkiaan viisi sammutusyksikköä. Palon tarkempi syttymissyy ei ole tiedossa. Tulipalo ei aiheuttanut henkilövahinkoja.

Ostoskeskuksen kiinteistön omistavan Cityconin mukaan ostoskeskus on saatu avattua lähes kokonaan lukuunottamatta Elintarvikkeita Virosta -liikettä. Sammutusveden mahdollisesti aiheuttamia vahinkoja tutkitaan kuitenkin edelleen.

Suosittelemme sinulle