Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 6 vuotta vanha

Kiistellyn päätoimittajan esiintyminen jouduttiin perumaan mellakoiden takia Kaliforniassa

Äärioikeistolaisen Breitbart News -uutistoimiston päätoimittaja Milo Yiannopoulus on presidentti Donald Trumpin vankkumaton kannattaja.

Mielenosoittajia käsissään megafoneja ja lippuja.
Mielenosoittajia Berkeleyssä sen jälkeen, kun Milo Yiannopouloksen esiintyminen oli peruttu. Kuva: Noah Berger / EPA
Sari Taussi
Avaa Yle-sovelluksessa

Breitbart News -uutistoimiston päätoimittajan Milo Yiannopouloksen kaavailtu esiintuminen Kalifornian yliopistossa Berkeleyssä synnytti väkivaltaisia mielenosoituksia.

Sadat opiskelijat osallistuivat mellakointiin, jossa rikottiin ikkunoita ja heiteltiin kiviä kohti poliisia. Mellakkapoliisi taltutti väkkijoukkoa kyynelkaasulla.

Yiannopoulukoksen esiintyminen oli loppuunmyyty, mutta se peruttiin illalla. Breitbart Newsin entinen päätoimittaja on presidentti Donad Trumpin nykyinen neuvonantaja Steve Bannon.

Tilaisuuden järjesti konservatiininen opiskelijaryhmä. Kalifornian yliopiston johto on sanonut, ettei se ollut kutsunut Yiannopoulosta esiintymään, mutta päätti sallia tilaisuuden sananvapauden nimissä.

Milo Yiannopoulos on Breitbart Newsin teknologiaosaston päätoimittaja. Breitbart News tunnetaan äärioikeistolaisesta ja populistisesta linjasta sekä provokatiivisista päivityksistä sosiaalisessa mediassa.

Yiannopoulos tuki presidentti Trumpia kiihkeästi presidentinvaalikampanjassa. Myös toinen Yiannopouloksen kaavailtu yliopistoesiintyminen on jouduttu perumaan mielenosoitusten takia.

Lähteet AFP, Reuters

Suosittelemme