Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 6 vuotta vanha

Valmet Automotive ostaa suunnittelupalvelutoimintoja Saksasta

Suunnittelupalvelutoiminnot ostetaan kansainväliseltä teknologiayritykseltä Semconilta. Henkilöstöä tulee lisää 800 henkilöä.

Mercedes-Benzin A-sarjan autojen valmistusta Uudenkaupungin autotehtaalla. UUSIKAUPUNKI
Mercedes-Benzin A-sarjan autojen valmistusta Uudenkaupungin autotehtaalla. Kuva: Ari Welling / Yle
Satu Aaltonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Valmet Automotive ostaa autoteollisuuden suunnittelupalvelutoimintoja Saksasta. Samalla Uudenkaupungin autotehdas laajentaa tarjontaansa autoteollisuudelle. Vastedes sen asiakkaita ovat Saksan suurimmat autonvalmistajat kuten Audi, BMW, Daimler, Opel, Porsche ja Volkswagen.

Myyjäosapuolena on Semcon, Tukholman pörssissä noteerattu teknologiayritys. Kun sen suunnittelupalvelut Saksassa siirtyvät Valmet Automotivelle, konsernin henkilöstö kasvaa noin 800 henkilöllä. Liikevaihtoa tulee lisää arviolta 90 miljoonaa euroa.

– Kaupan jälkeen Valmet Automotivella on nyt lähes tuhannen suunnittelijan tiimi Suomessa ja Saksassa, kertoo Valmet Automotiven toimitusjohtaja Ilpo Korhonen yhtiön tiedotteessa.

Isot automerkit yrityksen asiakkaina

Valmet Automotivelle siirtyvät Saksan-toiminnot sijaitsevat Wolfsburgissa, Ingolstadtissa, Rüsselsheimissa, Bad Friedrichshallissa, Sindelfingenissä ja Münchenissä. Autotehdas hyötyy näiden pitkäaikaisista asiakassuhteista saksalaisiin autonvalmistajiin.

Viime viikolla autotehdas kertoi solmineensa strategisen kumppanuuden kiinalaisen CATL:n kanssa. Kiinalaisyhtiö tuli autotehtaan osaomistajaksi runsaan viidenneksen osuudella. Autotehdas uskoo näin saavansa vetoapua sähköautojen kehittämiseen.

Autotehdas tähtää keskeiseksi autoteollisuuden suunnittelupalvelujen tarjoajaksi Euroopassa. Se haluaa vahvistua etenkin sähköautomarkkinoilla.

– Meiltä kysytään yhä kattavampia suunnittelukokonaisuuksia, ja nyt olemme vahvistaneet kykyämme vastata autonvalmistajien tarpeisiin, toimitusjohtaja Ilpo Korhonen toteaa.

Yhtiö arvioi, että kauppa saadaan päätökseen helmikuun aikana.

Uudessakaupungissa työtä suunnittelupuolelle

Toimitusjohtaja Ilpo Korhonen kertoo, että Uudenkaupungin autotehtaan toimintaan kaupalla ei ole vaikutusta lyhyellä aikavälillä.

– Ryhdymme rakentamaan yhteistyötä suunnittelupuolella ja täydentämään osaamistamme. Autojen valmistuspuolelle ei tule vaikutusta. Pitkällä tähtäimellä pyrimme parantamaan mahdollisuuksiamme voittaa projekteja erityisesti kun on kysymys sähköautoista, kertoo Korhonen

Rekrytointeja voi tulla jatkossa suunnittelupuolelle.

– Valtaosa Suomen rekrytoinneista liittyy autonvalmistukseen ja nyt käynnistymässä olevaan CATL-tuotannon aloitukseen. Todennäköisesti näiden kauppojen ja tällä viikolla uutisoitujen asioiden ansiosta tullaan palkkaamaan jonkin verran lisää väkeä suunnittelutiimiin erityisesti sähköpuolelle, kertoo Korhonen.

Sanamuotoja täsmennetty klo 15.45. Valmet Automotive ostaa suunnittelupalvelutoiminnot, ei pelkkää suunnittelupalvelua.

Suosittelemme sinulle