Hyppää sisältöön

Johan Bäckman aikoo ostaa radiokanavan – Supo: Uhka kansalliselle turvallisuudelle

Love FM -radiokanavalla on toimilupa voimassa vuoden 2019 loppuun asti.

Supon ulko-ovi
Kuva: Juha-Pekka Inkinen / Yle
Jussi Virkkunen

Suojelupoliisi pitää kohudosentti Johan Bäckmanin aikeita ostaa 95 prosenttia Love FM -radiokanavan osakkeista kansallista turvallisuutta uhkaavana asiana.

Tämän johdosta valtioneuvosto uhkaa perua Love FM -radiokanavan ohjelmistotoimiluvan, jos sen määräysvalta muuttuu Viestintävirastolle toimitetun hakemuksen mukaisesti. Tällä hetkellä-kanava on Trammell Brady Ford III -nimisen henkilön omistuksessa.

Liikenne- ja viestintäministeriö pyysi mahdolliseen kauppaan lausuntoa myös Suojelupoliisilta (Supo).

– Suojelupoliisi on liikenne- ja viestintäministeriön siltä pyytämässä lausunnossa päätynyt siihen, että Love FM:n ohjelmistoluvan peruuttamatta jättäminen ilmeisellä tavalla vaarantaa kansallista turvallisuutta, jos ohjelmistoluvan määräysvalta muuttuu hakemuksessa esitetyllä tavalla, liikenne- ja viestintäministeriö kertoo tiedotteessa.

Tiedotteessa kerrotaan, että ohjelmistotoimilupaa ei saa siirtää kuin samaan konserniin kuuluvalle yritykselle. Siirtotilanteessa viranomainen voi peruuttaa toimiluvan.

Love FM aloitti lähetykset viime heinäkuussa Tampereella. Yle yritti tuolloin selvittää kanavan omistustietoja ja rahoitusta. Ylen selvittelyssä ei löytynyt selvää vastausta siihen, kuka on julkaisun päätoimittaja. Viestintävirasto kertoi heinäkuussa Ylelle, että se ei toimilupia myöntäessään tarkista kanavien sisältöä.

Suosittelemme sinulle