Hyppää sisältöön

Tutkimus: Vanhat miehet tykkäävätkin myös vanhoista naisista

Aiemmat tutkimukset osoittavat, että vanhemmat miehet suosivat seksikumppaneina nuoria naisia. Åbo Akademin tutkija on päätynyt osittain päinvastaiseen.

Minna Rosvall

Naisten ja miesten välinen ero koskien seksikumppanin ideaali-ikää on luultua pienempi. Åbo Akademin uusi tutkimus osoittaa, että myös miehet kiinnostuvat aina vain vanhemmista naisista, sitä mukaa kuin itse vanhenevat.

Aikaisemmat tutkimustulokset ovat osoittaneet, että vanhemmat miehet suosivat ikäistään nuorempia naisia seksikumppaneikseen, mutta uuden tutkimuksen mukaan tämä on vain osittain totta. Tutkimuksen on tehnyt Åbo Akademin psykologian oppiaineen tutkijatohtori Jan Antfolk.

Antfolkin mukaan pitää paikkansa, että miehet naisia enemmän säilyttävät kiinnostuksensa nuorempiin seksikumppaneihin. Hänen mukaansa useimmilla naisilla, kuten myös miehillä, on seksuaalista kiinnostusta myös oman ikäisiin kumppaneihin läpi elämän.

Eniten seksuaalista toimintaa esiintyy suunnilleen samanikäisten partnereiden kesken.

Homo- ja biseksuaalit samoilla linjoilla

Kun puhutaan halutun kumppanin iästä, homoseksuaaliset ja biseksuaaliset miehet ja naiset erottuvat heteroseksuaalisista hyvin vähän. Ainoa poikkeus on, että homoseksuaaliset miehet todennäköisemmin kuin bi- ja heteroseksuaaliset miehet harrastavat seksiä itseään nuoremman partnerin kanssa.

Tutkimus tehtiin Suomessa ja siihen otti osaa 878 aikuista miestä ja 1 789 aikuista naista. Tulokset julkaistiin hiljattain tieteellisessä julkaisussa Evolutionary Psychology.

Suosittelemme sinulle