Hyppää sisältöön

Kansanedustaja Jari Leppä: Kaksoiskansalaisten turvaselvitykset välttämättömiä

Kansanedustaja Jari Leppä (kesk.) pitää selvänä, että kaksoiskansalaisista tehdään turvaselvitys, jos virka sitä edellyttää.

Jari Leppä
Keskustan kansanedustaja Jari Leppä. Kuva: Risto Puolimatka / Yle Mikkeli
Risto Puolimatka

Kansanedustaja Jari Leppä otti kantaa kuumana käyvään turvallisuusselvitysaiheeseen Yle Mikkelin kansanedustajatentissä. Lepän mielestä turvallisuusselvityksen teko edellyttää sitä, että kyseessä on isänmaan kannalta herkkä tehtävä, eikä sitä tarvita kaikista tehtävistä ja kaksoiskansalaisista.

– Niin tekee jokainen maa maailmassa, hän arvioi.

Kysymykseen siitä, koskeeko vaatimus turvallisuusselvityksen teosta vain Suomen ja Venäjän kaksoiskansalaisia, Leppä vastaa, että sen tulee koskea kaikkia kaksoiskansalaisia.

– Sitten kun mennään varusmiehiin, niin siellä se (kaksoiskansalaisuus) ei ole mikään ongelma.

Leppä sanoo, että maanpuolustusasiat ovat kotonakin ja perheen kesken tärkeitä. Kansanedustaja on sotilasarvoltaan reservin majuri.

Leppä on viidennen kauden kansanedustaja, eduskunnan maa- ja metsätalousvaliokunnan puheenjohtaja ja kotikuntansa Pertunmaan valtuuston puheenjohtaja.

Bernerin liikenneselvitys "jäi kesken"

Kansanedustaja Jari Leppä sanoo kummeksuvansa keskustelun suuntaa liikenneministeri Anne Bernerin (kesk.) autoveroselvityksestä. Lepän mielestä selvityksessä tuotiin esille merkittäviä ja välttämättömiäkin asioita, miten liikennepolitiikkaa ja teiden kunnossapitämistä tulisi kehittää.

Bernerin selvitys lamautti autokaupan ja vihastutti autokauppiaat. Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) kyllä antoi tukensa ministerille, mutta melko pian selvitys haudattiin.

– Olin hämmentynyt, että asiasta ei voitu edes keskustella sen enempää, sanoo kansanedustaja Jari Leppä.

Suosittelemme sinulle