Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 6 vuotta vanha

Kylie vastaan Kylie – tähtösten nimikiista päättyi

Tosi-tv:stä tunnetun Kylie Jennerin ja laulaja Kylie Minoguen tavaramerkkikiista sai sovitteluratkaisun.

Kylie Jenner.
Tosi-tv:stä tuttu amerikkalaistähti Kylie Jenner yritti rekisteröidä etunimensä tavaramerkiksi Yhdysvalloissa huhtikuussa 2015. Kuva: REX / AOP
Aishi Zidan
Avaa Yle-sovelluksessa

Kuka omistaa nimen Kylie? Tällaista kiistaa on käyty kahden kansainvälisen viihdemaailman tähden välillä jo kuukausien ajan. Nyt erikoinen kiista näyttää päättyneen, kertoo Britannian yleisradioyhtiö BBC

Oikeuskiista alkoi, kun tosi-tv:stä tuttu amerikkalaistähti Kylie Jenner yritti rekisteröidä etunimensä tavaramerkiksi Yhdysvalloissa huhtikuussa 2015. Jenner olisi halunnut varata Kylie-nimen käytön mainostus- ja markkinointitarkoituksiin.

Yrityksestä suivaantui kuitenkin australialainen pop-diiva Kylie Minogue. Hänen lakimiehensä lähettivät Yhdysvaltain patentti- ja tavaramerkkivirastolle vastalauseen estääkseen Kylie-nimen rekisteröinnin pelkästään Jennerille.

Minogue oli vastalauseen mukaan jo ehtinyt rekisteröidä Kylie-nimellä useita tuotteita Yhdysvalloissa.

Vanhan ja uuden viihdemaailman brändit törmäsivät

Minoguen vastalauseen mukaan Kylie-nimen rekisteröinti Jennerille olisi ennen kaikkea voinut aiheuttaa hämmennystä ja vahinkoa Minoguen kansainvälisesti tunnetulle brändille. 47-vuotias Minogue on ehtinyt tehdä jo vuosikymmenien mittaisen laulajan uran ja myynyt 65 miljoonaa albumia.

Kun Minogue aloitti uransa laulajana 1980-luvulla, ei Jenner ollut vielä syntynyt.

Kylie Minogue esiintymislavalla Espanjan Madridissa lokakuussa 2014.
Kylie Minogue esiintymislavalla Espanjan Madridissa lokakuussa 2014. Kuva: Alberto Martin / EPA

Vastalauseessa Minoguen ylistettiinkin olevan kansainvälisesti tunnettu taiteilija, hyväntekijä ja rintasyöpäaktivisti – ja Jenner tuomittiin taas "toisen luokan tosi-tv-hahmoksi".

19-vuotias Jenner ponnisti julkisuuteen muutamia vuosia sitten Kardashianin perheen tosi-tv-ohjelmasta. Viime aikoina Jenner on luonut nimeä myös muun muassa kauneusalan tähtenä taitavasti sosiaalista mediaa käyttäen.

Joidenkin tulkintojen mukaan kiistassa onkin kyse rahan ja tavaramerkkien lisäksi myös vanhan ja uuden viihdemaailman törmäyksestä. Vaikka Jennerin ura on kiistämättä Minogueta kepeämpää luokkaa, Jenner on uuden sukupolven viihdetähti.

Jenner oli viime vuonna myös yksi Instagramin seuratuimmista julkkiksista yli 85 miljoonalla seuraajallaan. Time-lehti on listannut Jennerin vuonna 2014 maailman vakutusvaltaisimpien teinien joukkoon. Jenner johtaa Minogueta esimerkiksi hakukoneiden hauissa.

Kuvakaappaus Kylie Jennerin instagram-tililtä.
Kuvakaappaus Kylie Jennerin instagram-tililtä. Kuva: Instagram

Tähdet ovat vaitonaisia sovitteluratkaisun sisällöstä

Kiistaa yritettiin ratkoa kuukausia turhaan. Mutta nyt riita on päättynyt sovitteluratkaisuun. Tähdet eivät ole paljastaneet ratkaisun yksityiskohtia The Huffington Post -lehden mukaan, mutta Minoguen on tulkittu voittaneen kiistan.

Jenner käy samaan aikaan myös toista nimikiistaa. Hän on nimittäin yrittänyt rekisteröidä koko nimensä Kylie Jennerin. Hän olisi halunnut käyttää nimeä muun muassa vaatteiden ja korujen myyntiin. Hakemus hylättiin, mutta Jenner on valittanut päätöksestä.

Lähteet: The Huffington Post, BBC

Suosittelemme