Hyppää sisältöön

Intialainen osavaltio: Älä laiminlyö vanhoja vanhempiasi tai menetät osan palkastasi

Osavaltio haluaa käyttää työntekijöidensä palkasta pidätetyt rahat vanhemmista huolehtimiseen.

Tulvista selvinnyt vanhus kuvattuna Morigaonissa Assamin osavaltiossa Intiassa 28. heinäkuuta 2016. Vanhuksista on perinteisesti huolehdittu Intiassa kotona, mutta kaupungeissa vanhainkodit ovat yleistyneet. Kuva: EPA

Koillis-Intiassa sijaitseva Assamin osavaltio on kyllästynyt vanhoja vanhempiaan laiminlyöviin ihmisiin.

Assamin hallitus ajaa läpi lakia, joka tekisi vanhemmista huolehtimisen pakolliseksi julkisen puolen työntekijöille.

Hallituksen suunnitelman mukaan laiminlyöntiin syyllistyneiden työntekijöiden palkasta pidätettäisiin osa. Rahat käytettäisiin heidän vanhempiensa hoitamiseen, kertoo sanomalehti Indian Express (siirryt toiseen palveluun).

Assamin talousministeri Himanta Siswa Sarma kertoi suunnitelmasta tiistaina esitellessään osavaltion budjetin vuosille 2017–2018. Assamin osavaltio on eurooppalaisen valtion kokoinen, sillä sen väkiluku on yli 30 miljoonaa.

Talousministeri korosti, että vanhemmista huolehtiminen on lasten vastuu. Jos lapset eivät täytä tätä vastuuta itse, on valtion tehtävä se pidättämällä rahat, Sarma sanoi Hindustan Timesin (siirryt toiseen palveluun) mukaan.

Britannian yleisradioyhtiö BBC:n mukaan (siirryt toiseen palveluun) suunnitelman yksityiskohdat ovat yhä epäselvät. Vielä ei tiedetä, mikä laskettaisiin laiminlyönniksi tai paljonko palkkapidätys olisi.

Vanhuksista on perinteisesti huolehdittu Intiassa kotona, mutta kaupungeissa vanhainkodit ovat yleistyneet. BBC:n mukaan perhe muuttuu myös Intiassa yhä enemmän ydinperheen suuntaan. Samaan aikaan perheissä voi olla tiukkaa taloudellisesti. Tämä voi johtaa vanhusten laiminlyömiseen.

Suosittelemme sinulle