Hyppää sisältöön

Suomen paras yksikkösoutaja jatkaa soutu-uraansa - niukka karsiutuminen Riosta jäi kaihertamaan mieltä

Robert Ven tekee soudun ohella insinööriopintojensa diplomityötä.

mies seisoo rannassa
Soutaja Robert Ven Kuva: Ville Välimäki / Yle
Christer Sarlin

Hämeenlinnan Soutajia edustava Robert Ven jäi niukasti ilman olympiapaikkaa viime kesän Rion kesäkisoihin. Monen vuoden työn hedelmät jäivät poimimatta ja se söi miestä. Ven teki myttyyn menneiden olympiakarsintojen jälkeen täydellisen irtioton täysipäiväisen soutajan arjesta ja latasi akkujaan.

- Kesän aikana aloin kuitenkin vähitellen pohtia soutu-urani jatkoa. Mietin näitä asioita monelta kantilta. Kun sain läheisiltäni varauksettoman tuen uran jatkamiseen, myöteinen päätökseni alkoi kypsyä, Ven kertoi Yle Urheilulle.

Ven on monta kertaa ollut EM-kisoissa lähellä A-finaalipaikkaa ja MM-kisoissa haarukassa on ollut semifinaalipaikka eikä ensimmäinen mitalisija maailmancupissakaan ole kaukana ollut.

Ven sijoittui viime kesänä EM-kisoissa kahdeksanneksi, olympiakarsinnassa viidenneksi ja oli parhaimmillaan maailmancupin osakilpailussa neljänneksi, joten maailman kärki ei ollut kovin kaukana. 

- Erityisesti Rion kisoja seuratessani motivaationi uran jatkamiseen sai lisäpontta, sillä Riossa pärjäsivät, jopa A-finaalia myöten, monet sellaiset kaverit jotka olin voittanut kevään maailmancupissa. Tämän myötä usko omaan tekemiseeni myös lisääntyi, Ven avaa soutu-uransa jatkamisensa syitä.

Tuleva vuosi tulee olemaan Venille haastava, sillä soudun ohella hän tekee insnööriopintojensa diplomityötä. Paraikaa kauden ensimmäisellä avovesileirillä Italiassa oleva Ven on muuttanut harjoitteluaan. Muutosten avulla Ven uskoo lisäävänsä laatua tekemiseensä, jonka avulla hän voi nousta seuraavalle tasolle soutajana.

- Tavoitteeni on menestyä ensi kesänä niin MM-kuin EM-kisoissa sekä tietysti myös maailmancupissa. Halu kääntää aiemmat tappiosekunnin kymmenykset voitokseni on todella suuri. Uskon, että parhaat vuodet soutajana ovat vasta edessä.

Suosittelemme sinulle