Hyppää sisältöön

Kansanedustaja Suna Kymäläinen: Ulkomaalaisten kiinteistökauppoja voidaan joutua perumaan Suomessa – puolustusministeriö kiistää yksittäisten kauppojen tutkimisen

Kansanedustajan mukaan puolustusministeriö käy läpi EU- ja Ety-maiden ulkopuolelta tulevien ulkomaalaisten tekemiä kiinteistökauppoja strategisten kohteiden läheltä.

kansanedustaja Suna Kymäläinen
Kuva: Petri kivimäki Yle
Kalle Schönberg

Sdp:n ruokolahtelaisen kansanedustaja Suna Kymäläisen mukaan joitakin ulkomaalaisten Suomessa tekemiä kiinteistökauppoja voidaan joutua perumaan.

Perumisen syynä olisi se, että kauppoja on tehty strategisten kohteiden lähettyviltä.

– On käynyt selväksi, että siellä joudutaan todennäköisesti joitakin kauppoja perumaan, koska niitä on myyty kriittisesti vääriltä kohdilta, Suna Kymäläinen sanoo.

Kymäläisen mukaan puolustusministeriö selvittää parhaillaan ulkomaalaisten tekemiä kiinteistökauppoja strategisten kohteiden läheltä.

Puolustuministeriön mukaan se ei tutki yksittäisiä kiinteistökauppoja vaan selvittää kiinteistökauppoja koskevan lainsäädännön kehittämistä yleensä.

Strategisten kohteiden määritteleminen on Kymäläisen mukaan Suomessa kuitenkin vaikeaa.

– Suomessa on aika mahdotonta määritellä strategisesti tärkeitä kohteita. Meillä on linkkimastot keskellä vilkkaitakin alueita. Miten luokitellaan vesiväyliä tai risteysalueita? Meillä on rajavyöhykkeellä kiinteistöjä. Puhumattakaan kesämökeistä lentokenttien läheisyydessä, Kymäläinen maalailee.

Kymäläisen mukaan strategisen kohteen määritettä joudutaankin nähtävästi laajentamaan.

Puolustusministeriö on luvannut selvitystä kiinteistökaupoista maaliskuussa, kertoo Kymäläinen.

– Sen jälkeen oikeusministeriö lähtee valmistelemaan mahdollista lainsäädäntöä.

Kymäläinen on itse jättämässä rinnakkaislakialoitetta, jossa EU- ja Ety-maiden ulkopuolisten kiinteistökaupat olisivat luvanvaraisia.

_Lisäys 12.02.2017. kello 11.16: Lisätty puolustusministeriön lausunto Kymäläisen väitteeseen. _

Suosittelemme sinulle