Hyppää sisältöön

Virolahden lukio muuttuu hevoslukioksi

Virolahden lukiossa opinnot voi ensi syksystä yhdistää hevosurheiluun. Tämän toivotaan houkuttelevan myös uusia opiskelijoita.

Hevonen aitauksessa.
Kuva: Yle / Raine Martikainen
Minna Kaipainen

Virolahden lukio muuttuu ensi syksynä hevosurheilupainotteiseksi. Virolahden lukio ja Harjun oppimiskeskus syventävät yhteistyötään siten, että lukio-opinnot voi yhdistää hevosurheiluun ja syventäviin hevostalouden kursseihin.

Lukion tavoitteena on tukea hevosharrastusta tai mahdollistaa kilpaurheilijan valmennus lukio-opintojen ohella. Lukiosta on hyötyä myös hevosalan jatko-opintoihin hakeuduttaessa.

Ratsastuksenohjaajan tai hevostenhoitajan ammattiin opiskelevat voivat jo nyt suorittaa kaksoistutkinnon Harjun oppimiskeskuksessa täydentämällä opintojaan Virolahden lukiossa. Uudessa mallissa myös lukio-opiskelijoille tarjoutuu mahdollisuus valita syventäviä kursseja Harjun luonnonvara-alan oppilaitoksesta. Kurssit voidaan myöhemmin hyväksilukea, jos lukiolainen haluaa jatkaa ammatillisen tutkinnon suorittamista.

Yhteistyötä tehdään myös urheilijoiden opiskelun ja valmennuksen yhdistämisessä Etelä-Kymenlaakson urheiluakatemian kanssa.

Hevosilla houkutellaan uusia opiskelijoita

Hevosurheilupainotteisen lukion avulla halutaan houkutella uusia opiskelijoita Virolahdelle. Kunta tukee Harjun ja lukion yhteistyötä kustantamalla lukio-opiskelijoille koulumatkat. Lisäksi lukio antaa kaikille käyttöön kannettavan tietokoneen opiskelun ajaksi.

Harju tarjoaa myös mahdollisuuden asumiseen ja ruokailuun kotoa ensimmäistä kertaa poismuuttavalle nuorelle.

Uusi hevosurheilulukio-malli on tarjolla kevään yhteishaussa. Opiskelijoilla on mahdollisuus asua Harjun oppimiskeskuksessa. Harjuun voi tuoda myös oman hevosen.

Samanlaista lukiokoulutusta on tarjolla myös muualla Suomessa, mutta kaakossa Virolahden hevoslukio on ensimmäinen laatuaan.

Suosittelemme sinulle