Hyppää sisältöön

Ruotsin poliisi ampui kohti naamioituneita mellakoitsijoita Rinkebyssä

Poliisin tietojen mukaan laukaus ei osunut. Maanantai-illan mellakoissa loukkaantui ainakin kolme ihmistä.

Poliisit partioivat alueella, jolla oli ollut levottomuuksia, Rinkebyssä myöhään maanantaina. Kuva: Christine Olsson / TT / Lehtikuva
Simo Ortamo

Poliisi tähtäsi ja ampui kohti mellakoitsijoita Tukholman Rinkebyn lähiössä maanantai-iltana. Aikaisemmin kerrottiin, että poliisi olisi ampunut varoituslaukauksia ilmaan.

– Poliisi ampui kohti kivenheittäjiä, mutta ei osunut, Tony Lagerkrantz Solnan poliisista kertoi yleisradioyhtiö SVT:lle. (siirryt toiseen palveluun)

Poliisi ei ole löytänyt alueelta tai lähistön sairaaloista ketään, joka olisi saanut ampumahaavoja. Sitä vastoin yksi poliisi haavoittui mellakassa käteen.

Poliisin mukaan tilanne Rinkebyn metroasemalla oli uhkaava.

– He joutuivat hyvin ahtaaseen paikkaan, kun useampi henkilö kävi päälle yhtä aikaa ja heitti kiviä. He tunsivat olevansa uhattuina, poliisin päivystäjä Sylvia Odin kertoi Aftonbladet-lehdelle. (siirryt toiseen palveluun)

Mellakkaan osallistui 30–50 henkilöä

Mellakointi sai alkunsa, kun poliisi pidätti etsintäkuulutetun henkilön Rinkebyn metroasemalla iltakahdeksan aikaan maanantaina. Mellakkaan osallistuneet naamioituneet henkilöt heittivät poliiseja kivillä, ja poliisi vastasi ampumalla.

Alueella alkoi uusi mellakka kello kymmenen aikaan. Mellakoitsijat sytyttivät autoja tuleen ja ryöstivät kauppoja. Ainakin yksi kaupan omistaja pahoinpideltiin. Aamulla oli tietoja kolmesta sairaalahoitoa saaneesta loukkaantuneesta, joita oli lyöty ja potkittu.

Poliisin mukaan mellakoihin osallistui 30–50 ihmistä. Levottomuudet rauhoittuivat keskiyöhön mennessä.

Poliisi on tehnyt kolme ilmoitusta mellakoinnista ja kaksi pahoinpitelystä. Lisäksi poliisi tutkii virkamiehen väkivaltaista vastustamista sekä lukuisia varkauksia ja vahingontekoja.

Kuva: Yle Uutisgrafiikka

Suosittelemme sinulle