Hyppää sisältöön

Kuumaa kyytiä pohjoisessa – tiedekeskus kerää seksitarinoita

Rovaniemellä Arktikumin tiedekeskus paneutuu pohjoisella napa-alueella leiskuvaan rakkauteen ja lihallisiin leikkeihin kesällä avattavassa näyttelyssä.

Kuva: Tomi Muukkonen

Arktikumin tiedekeskus toivoo yleisöltä omakohtaisia seksitarinoita kesäkuun alussa avattavaa näyttelyä varten. Tarinat kerätään anonyymeinä, ja niistä parhaat julkaistaan Arktikumissa.

Tarinan voi jakaa Arktisen keskuksen verkkosivuilla (siirryt toiseen palveluun).

Tarinoita on jo kerätty turisteilta, ja nyt toivomme mukaan lisää paikallista väriä, sanovat näyttelyä kokoavat Anna Hyvönen ja Marjo Laukkanen Lapin yliopiston Arktisesta keskuksesta.

– Kirjoita vaikka kokemastasi suloisesta suudelmasta, hekumallisesta hetkestä tai kiimaisesta kohtaamisesta pohjoisen taivaan alla.

Keräyslaatikkoon kertyi asiallisia tarinoita ja tuhmia piirustuksia

Kuumaa kyytiä -näyttely kertoo niin ihmisten pariutumisesta kuin eläintenkin parittelusta arktisella alueella. Näyttelyä varten Arktikumissa on jo kerätty jonkin verran tarinoita Arktikumissa vierailleelta yleisöltä.

Keräyslaatikkoon on tullut parisenkymmentä käyttökelpoista tekstiä sekä jonkin verran alatyylisiä piirustuksia, kertoo tiedetoimittaja Marjo Laukkanen. Niistä on valikoitunut näyttelyyn jo kymmenen tarinaa, joista suuri osa on englanninkielisiä eli ulkomaalaisilta vierailijoilta.

Esimerkiksi taivaantulet toimivat lemmenrohtona

Yksi ulkomaalaisen matkailijan Arktikumiin jättämä seksitarina on suomeksi käännettynä tällainen:

I now believe northern lights to be an aphrodisiac. Every time I see photos of auroras I get a little turned on ;)

Anonyymi matkailija

Tapasin baarissa söpön kundin. Lähdimme kävelemään ja taivaalla leimusivat revontulet – täydellisen romanttista. Yhdessä vietetyn yön jälkeen minulle selvisi, että hän on kuuluisa belgialainen laulaja. Tämä on revontulten ihme: ne tuovat ihmiset yhteen ja herättävät intohimon liekit. Uskon nyt, että taivaantulet ovat lemmenrohto. Joka kerta, kun näen niiden kuvia, kiihotun vähän ;)

Suosittelemme sinulle