Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 6 vuotta vanha

MM-kisojen avauspäivän sympaattisin hiihtäjä Solano: "Nousen niin monta kertaa kuin tarvitsee"

Adrian Solano ei päässyt maaliin asti, mutta oli yhtä hymyä taisteltuaan puolet karsintakisan matkasta Lahden MM-kisojen avauspäivänä.

Talvistudio, MM-Lahti: Venezuelalainen Adriano Solano tuli, taisteli ja hymyili: ”Opettelen kohti olympialaisia”
Teemu Tammilehto
Avaa Yle-sovelluksessa

LAHTI. Eksoottiset hiihtomaat avasivat Lahden MM-kisat karsintahiihdoilla, joista kymmenen parasta miestä ja naista sai osallistumisoikeuden normaalimatkojen kisoihin. Karsintahiihtojen ilmiö oli kuitenkin Venezuelan Adrian Solano, joka lähti matkaan miesten kisan ensimmäisenä numerolla yksi.

Solano saatiin suomalaisavustuksella paikan päälle vasta viime yönä ja hän näki lunta ensimmäisen kerran aamulla. Se näkyi ladulla, missä venezuelalaisella oli vaikeuksia pysyä pystyssä niin ylä- kuin alamäissä. Solano kuitenkin taisteli yli karsintamatkan puolen välin ennen keskeytystään.

Maalialueella haastatteluun talsi yhtä hymyä oleva hiihtäjä.

- Olen hyvin haltioituneessa tilassa ja erittäin tyytyväinen. En tullut ensimmäiseksi, mutta tehtäväni on tehty, Solano hymyili Yle Urheilun haastattelussa.

- Haluan saavuttaa paljon enemmän. Tästä eteenpäin opettelen kohti olympialaisia.

Solano saatiin Suomeen vasta aivan viime hetkillä, vaikka alkuperäissuunnitelmissa hänen piti harjoitella ennen kisoja Ruotsissa. Vastoinkäymiset ennen kisoja tai kisan aikana eivät hymyilevää miestä hetkauttaneet.

- Meillä kaikilla on vaikeuksia elämässä. Välillä mennään alas ja sieltä pitää vain nousta ylös. Nousen niin monta kertaa kuin tarvitsee, että pääsen sinne mihin haluan.

Miesten karsinnan nopein oli Kroatian Kresimir Crnkovic. Kymmenen parhaan jatkoon päässeen joukossa oli hiihtäjiä muun muassa Mongoliasta ja Turkista. Naisissa nopein oli Islannin Elsa-Gudrun Jonsdottir. Mukaan kympin sakkiin mahtui muun muassa kaksi mongolialaista ja yksi australialainen.

Ylen kisalähetykset alkavat keskiviikko-illan avajaisista kello 18 Yle Puheessa ja kello 18.30 TV2:ssa. Katso tarkempi ohjelma Ylen Kisaoppaasta.

Suosittelemme sinulle