Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 6 vuotta vanha

Pääministeri: "Hallitus valmis pelastamaan Malmin lentokentän"

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) mukaan asiasta vuonna 2014 tehty päätös oli virhe. Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) muistutti torstai-iltana Twitterissä, että hallituksessa ei ole sovittu Malmin päätöksen perumisesta.

Juha Sipilä
Pääministeri Juha Sipilä (kesk.). Kuva: Jarno Kuusinen / AOP
Mikael Mikkonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) mukaan nykyinen hallitus on valmis pelastamaan Helsingin Malmin lentokentän. Sipilän mukaan asiasta vuonna 2014 tehty päätös oli virhe.

– Tämä hallitus on valmis pelastamaan Malmin lentokentän, jos löydämme Helsingin kaupungilta sopimuskumppanin siinä, että esimerkiksi maavaihdon kautta löydämme korvaavan alueen, tai jos me pystymme purkamaan tämän tehdyn sopimuksen, Sipilä sanoi puheenvuorossaan eduskunnassa tänään torstaina.

Sipilän mukaan hallitus on selvitellyt sopimuksen purkamisen mahdollisuutta.

– Siinä tulimme oikeuskanslerin ohjeiden mukaisesti siihen tulokseen, että se tie on mahdoton.

Keskusteluja kaupungin kanssa

Sipilä kertoo, että hallitus on käynyt useita keskusteluja Helsingin kaupungin kanssa siitä, olisiko maavaihto tai vapaaehtoinen kaupanpurku asiassa mahdollinen.

– Se tie ei ole johtanut mihinkään. Helsingin kaupunki ei ole ollut valmis maavaihtoon.

Sipilän mukaan Malmin lentokentän alue on kulttuurihistoriallisesti merkittävä ja myös lentokoulutukselle tärkeä.

– Siellä on tärkeää harrastetoimintaa, siellä on huoltotoimintaa, siellä on parisataa työpaikkaa, Sipilä luetteli puheenvuorossaan.

Helsingin apulaiskaupunginjohtaja Anni Sinnemäki (vihr.) ei ole pääministerin kanssa juurikaan samoilla linjoilla.

– Tosin itse asiassa ehkä ei ole, millään konkreettisella tavalla. Hallitus ei oikein voi purkaa kauppaa eikä vaihtaa Santahaminaa Malmiin, kommentoi Sinnemäki Sipilän puheenvuoroa Twitterissä.

Myös valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) muistutti torstai-iltana Twitterissä, että hallituksessa ei ole sovittu Malmin päätöksen perumisesta.

– Nyt käsitellään eduskunnassa kansalaisaloitetta aiheesta, Orpo twiittasi.

Suosittelemme