Hyppää sisältöön

Akaan kaupunginjohtaja syyttää eroa vaativia valtuutettuja kiusaamisesta

Akaan valtakiista sai uuden käänteen, kun kaupunginjohtaja Aki Viitasaari teki kaupunginhallitukselle ilmoituksen häirinnästä.

Kuva: Akaan kaupunki

Akaan kaupunginjohtaja Aki Viitasaari pitää itseensä kohdistuneita irtisanomisvaatimuksia kiusaamisena ja poliittisena ajojahtina. Viitasaari teki työnantajalleen eli kaupunginhallitukselle virallisen ilmoituksen häirinnästä.

Ilmoituksessa Viitasaari kirjoittaa, että on ”epäasiallista kohtelua ja kiusaamista, kun ”syytetylle” ei kerrota perusteita, mistä häntä syytetään”.

Ilmoituksesta kertoi ensimmäiseksi Aamulehti (siirryt toiseen palveluun).

Viitasaari listaa häiritsijöiksi yksitoista valtuutettua ja kuusi kaupunginhallituksen jäsentä. Viitasaari syyttää yhtä valtuutettua vihapuheesta, koska tämä oli valtuuston kokouksessa sanonut, että ”haluaisi nostaa nämä kaksi herraa seinälle". Valtuutettu oli tarkoittanut Viitasaarta ja Akaan teknistä johtajaa.

Akaan kaupunginvaltuusto päätyi keskiviikkona äänestyksen jälkeen nimittämään valiokunnan, jonka tehtävänä on valmistella Viitasaaren irtisanomista tai siirtämistä muihin tehtäviin.

Viitasaaren erottamista on ehdottanut 13 valtuutettua. He ovat ilmoittaneet syyksi luottamuspulan, joka on peräisin pitkältä ajalta.

Suosittelemme sinulle