Hyppää sisältöön

Nelonen ei aio katkaista kaapelijakeluaan – vielä

Jim-, Liv- Ja Hero-kanavat näkyvät vapaasti kaapeliverkossa ainakin toukokuun puoliväliin.

Kuva: Kati Turtola / Yle

Nelonen ei panekaan vapaasti jakelussa olevien kanaviensa kaapelihanoja kiinni ensi kuun vaihteessa.

Nelonen Media on jatkanut kaapelioperaattoreiden lupaa jaella Jim-, Liv- ja Hero-kanavia kaapeliverkossa 16.5. saakka, yhtiö ilmoittaa tiedotteessaan.

Teleoperaattorit DNA ja Sonera kertoivat eilen, että ne varautuvat keskeyttämään Nelosen ja MTV:n vapaasti vastaanotettavien kanavien jakelun kaapeliverkossaan keskiyöllä tiistaina 28. helmikuuta.

Syyksi operaattorit kertovat, että tv-yhtiöt ovat irtisanoneet näiden kanavien kaapelijakelua koskevat sopimukset tekijänoikeusmaksuista syntyneen kiistan – tai pikemminkin epätietoisuuden takia.

Sopimukset Nelosen kanavista olivat katkolla kuun vaihteessa. Nyt aikaikkunaa on jatkettu ja annettu lisää neuvotteluaikaa operaattoreille ja tv-yhtiöille. Kanavien nykyiset toimiluvat päättyvät 16. toukokuuta ja silloin pitäisi sopimusten olla kunnossa.

– Tv-katsojat ovat joutumassa neuvottelujen keskellä sijaiskärsijöiksi. Meidän tärkeimpänä tavoitteenamme on varmistaa keskeytymätön palvelu katsojille ja saada asia ratkaistua neuvotteluteitse. Mitään tiukkaa aikarajaa tälle ei ole, ilmoittaa  Nelonen Median kuluttajaliiketoiminnasta vastaava Lassi Tasajärvi.

MTV samoilla linjoilla

Kaapelijakelujupakassa ei ole kyse vain Nelosen kanavista vaan myös MTV:n Sub- ja Ava-kanavista.

MTV:n toimitusjohtajan Jarkko Nordlundin mukaan MTV:n aikomuksena ei ole ainakaan omin toimin sulkea mitään kanavaa kaapelijakelussa.

– Meidän puolellta ei tulla kanavia pimentämään. Se ei ole meidän intressimme, Nordlund sanoo.

MTV:n Sub-kanavan tilanne on eri, sillä sen sopimuskausi on muita hieman pidempi. Ava sen sijaan on vaaravyöhykkeessä, mutta Nordlund on toiveikas sen suhteen, että Avankin kanssa päästään toistaiseksi sopimukseen.

Neuvottelut kesken

Jupakka on kehkeytynyt siitä, että tekijänoikeusjärjestö Kopiosto on esittänyt operaattoreille, että niiden olisi maksettava kaapelijakelussa olevien kanavien sisällöistä lisämaksua. Operaattorit ovat sälyttämässä kustannukset tv-yhtiöille ja tv-yhtiöt pitävät korvausta perusteettomana, koska ne sanovat jo maksaneensa tekijänoikeuskorvaukset kertaalleen.

Tästä on neuvoteltu operaattoreiden ja tv-yhtiöiden kesken. Maanantaina kokoontuu jälleen myös opetus- ja kulttuuriministeriön kokoama pienryhmä antaakseen asiaan ratkaisuesityksensä.

Suosittelemme sinulle