Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 6 vuotta vanha

Terhi Kiemunki erotettu perussuomalaisista

Kiemunki on kansanedustaja Lea Mäkipään avustaja. Julkisuudessa Kiemunki on ollut muun muassa rasististen kommenttiensa takia.

Terhi Kiemunki
Terhi Kiemunki Kuva: Kalle Parkkinen / Lehtikuva
Varpu Kiviranta
Avaa Yle-sovelluksessa

Perussuomalaisten puoluehallitus on erottanut Tampereen perussuomalaisten puheenjohtajan Terhi Kiemungin puolueesta perjantaina, vahvistaa perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo Ylelle.

Puolueesta erottamisen syitä Slunga-Poutsalo ei kerro julkisuuteen.

– Sanotaan sen verran, että ajauduttiin siihen tilanteeseen, ettei ollut mitään muuta ulospääsyn mahdollisuutta, Slunga-Poutsalo kommentoi.   

Tampereen perussuomalaiset tiedotti asiasta eilen lauantaina. Tiedotteen allekirjoittaneet 2. varapuheenjohtaja Heikki Luoto, sihteeri Elisa Hiltunen ja taloudenhoitaja Seikku Kaita kuvailevat olevansa pöyristyneitä. Terhi Kiemunki on ilmoittautunut perussuomalaisten kuntavaaliehdokkaaksi Tampereella. Tällä vaalikaudella hän on varavaltuutettu.

Kiemunki ei ole vastannut Ylen soittopyyntöihin.

Tilannetta käydään Slunga-Poutsalon mukaan läpi alkuviikosta Tampereen perussuomalaisten kanssa.

Kiemunki on kansanedustaja Lea Mäkipään (ps.) avustaja. Kansanedustajat eivät ole avustajien työnantajia, vaan eduskunta.

Julkisuudessa Kiemunki on ollut muun muassa rasististen kommenttiensa takia. Hän sai tuomion kiihottamisesta kansanryhmää vastaan viime joulukuussa.

Kiemungin erottamisesta kertoi ensimmäisenä STT.

Suosittelemme