Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 6 vuotta vanha

Terhi Kiemungin potkujen taustalla epäselvyydet matkalaskuissa – ”Tämä oli viimeinen pisara”

Kiemungin erottamisen syynä ovat useampaan kertaan laskutetut matkalaskut.

Terhi Kiemunki
Terhi Kiemunki Kuva: Kalle Parkkinen / Lehtikuva
Matti Koivisto
Avaa Yle-sovelluksessa

Perussuomalaisten puoluehallitus erotti Tampereen perussuomalaisten puheenjohtajan Terhi Kiemungin puolueesta matkalaskuihin liittyneiden epäselvyyksien takia, perussuomalaisten puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo kertoo Ylelle.

Slunga-Poutsalo ei ollut valmis kommentoimaan erottamisen syitä vielä aamulla, mutta mieli muuttui päivän mittaan.

– Nähtävästi Terhi Kiemunki on itse asiaa sosiaalisen median tai netin kautta kommentoinut, niin minun on myöskin pakko vastata puolueen osalta näihin asioihin, Slunga-Poutsalo sanoo.

Puoluehallitus oli saanut kuulla epäselvyyksistä, jotka koskivat useampaan kertaan laskutettuja matkalaskuja. Tätä lähdettiin selvittämään ulkopuolisen tilintarkastajan avulla, joka vahvisti Slunga-Poutsalon mukaan epäilykset aidoiksi.

– Kun puolue toimii julkisilla varoilla, niin tässä asiassa meillä on ehdoton nollatoleranssi. Kahta kertaa ei samoilla kuiteilla pysty matkalaskuja laskuttamaan.

Matkalaskuihin liittyvät epäselvyydet olivat Slunga-Poutsalon mukaan yksittäinen tapahtuma, mutta erottaminen oli ”kokonaisuuksien summa”.

– Näitä hänen asioitaan on puoluehallituksessa käsitelty eri teemoilla pitkin vuotta useampaan kertaan. Voi sanoa, että tämä oli viimeinen pisara ja puoluehallitukselle ei jäänyt muita vaihtoehtoja.

Joulukuussa Kiemunki sai tuomion kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Kiemunki kommentoi erottamistaan Facebookissa. Hän kertoo aikovansa jäädä erottamisesta huolimatta Tampereen Perussuomalaisten vaalilistalle kuntavaaleissa ja vetoaa yhdistyksen tahtoon.

– Mielestäni oli suunnatonta typeryyttä tehdä erottamispäätös tällaisella hetkellä, mutta siitä typeryydestä ei pidä rankaista kenttäväkeä, Kiemunki kirjoittaa.

Kiemunki on kansanedustaja Lea Mäkipään (ps.) avustaja. Yle Uutiset ei ole tavoittanut Mäkipäätä kommentoimaan asiaa.

_* Juttua päivitetty 14:17, lisätty Kiemungin kommentti. _

Suosittelemme sinulle