Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 6 vuotta vanha

Harkimo: Jokereille tappiota KHL-kaudesta noin 10 miljoonaa

Jokerien KHL-kausi päättyi neljään pudotuspelitappioon Moskovan TsSKA:lle. Seuran puheenjohtajan Harry "Hjallis" Harkimon mukaan tappiota tuli saman verran kuin edelliskaudellakin.

Hjallis Harkimo
Hjallis Harkimo Kuva: Yle
Jaakko Parkkinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Jokerien urheilullinen menestys ei vaikuttanut juurikaan seuran taloudelliseen tappioon. Vaikka viime kauden läntisen konferenssin kakkossija vaihtui taisteluun pudotuspelipaikasta, lukemat ovat seuran puheenjohtajan Harry "Hjallis" Harkimon mukaan samaa luokkaa.

Jokerit putosi KHL:n mestaruuskamppailusta ensimmäisellä kierroksella Moskovan TsSKA:ta vastaan. Harkimoa haastateltiin Ylen Ajantasa-ohjelmassa.

- Kausi ei ollut hyvä taloudellisesti. Mitenkään paljon se ei eroa viime kaudesta. Samoilla mennään kuin viime vuonna, Harkimo sanoi haastattelussa.

Kysymykseen, onko tappioiden luokka 10 miljoonan tuntumassa, Harkimo vastasi myöntävästi. Puheenjohtajan mukaan ongelmana on yhteistyökumppanien vähyys.

- Yleisömäärät eivät ole olleet kauhean huonoja. Kun pelattiin SM-liigan neljännesvälieriä meillä oli noin 4 000 katsojaa ottelussa. Nyt olimme 9 500 tienoilla aika korkeilla lipunhinnoilla ja viimeinen peli oli melkein täynnä, Harkimo kehui yleisölukuja.

- Yhteistyökumppaneita ei ole tarpeeksi Venäjän tilanteen takia.

Myös Jokerien jatkosta KHL:ssä on spekuloitu, mutta Harkimon mukaan kyse on ulkopuolisten puheista. Puheenjohtajan mukaan ensi kauden joukkue alkaa olla lähes koossa.

Sopimusneuvottelut jatkosta ovat kuitenkin vielä auki.

- Piti katsoa ensin, miten tämä kausi tekee ja sopimus tehdään sitten. Olemme jo rakentaneet ensi kauden joukkuetta, tämä on vain kiinni tapaamisaikatauluista, Harkimo pyöritteli.

Tulevan joukkueen kokoonpanoon Harkimo oli haluton ottamaan kantaa. Puheenjohtaja kiitteli ryhmää, joka pystyi viemään Euroopan kärkiseuran kolme kertaa jatkoajalle.

- Tämä joukkue saattaa mennä KHL:n mestariksi ja pelasimme heidän kanssaan kolme jatkoaikapeliä. Joten siinä mielessä ei olla kaukana mestaruudesta. Totta kai jokkuetta pitää parantaa, se on ihan selvä, Harkimo sanoi.

Suosittelemme sinulle