Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 6 vuotta vanha

Kommentti: Kyllösen romahdus nostaa sivuutetun Saarisen takaisin ladulle

Naisten 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailu tarjosi bensiiniä viestispekulaatioiden liekkeihin, kirjoittaa Yle Urheilun Anu Karttunen.

Aino-Kaisa Saarinen
Kuva: Tomi Hänninen
Anu Karttunen
Avaa Yle-sovelluksessa

**LAHTI. **Naisten 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailusta odotettiin Suomeen mitalijuhlia, mutta se päättyi pettymykseen. Olihan kärkinaisten panos tutun vahva, mutta sijoitukset kymmenen joukossa eivät olleet sitä, mitä haettiin.

Kympin kisa tarjosi kuitenkin paljon bensiiniä liekkeihin, kun pohditaan naisten viestinelikkoa. Päävalmentaja Reijo Jylhä sai paljon kritiikkiä osakseen, kun hän pudotti Aino-Kaisa Saarisen tiistain kisasta. Kenties Jylhä kuitenkin ajatteli tässäkin valinnassa viestikisaa?

Kerttu Niskasen vire on ollut alamaissa eikä ladulla tai sen ulkopuolella ole nähty sitä totuttua nauravaista hiihtäjää. Kympin kisassa Niskanen kuitenkin osoitti olevansa nousukunnossa ja oli Suomen joukkueen paras hiihtäjä.

Näillä näytöillä Niskanen hiihti itsensä viestijoukkueeseen ja toiselle osuudelle, ja ehkä juuri tätä Jylhä halusikin nähdä. Saarinen on ehdottomasti paras ehdokas viestin avausosuudelle, sillä hän on paras roikkuja ja kokenut viestihiihtäjä. Todennäköisesti viestin ennakkosuosikki Norja yrittää kuitenkin karkuun jo avausosuudella, joten siihen tarvitaan tarpeeksi sitkeä ja edellisestä rypistyksestä hyvin palautunut hiihtäjä.

Anne Kyllösen tulos kympin kisassa oli huolestuttava, sillä hän jäi kauas kärjen vauhdista. Kyllönen itse ei uskonut kuntonsa kadonneen, vaan antoi kritiikkiä välineille ja huollolle vaikeassa vesikelissä. Vesikeli ei välttämättä ehdi torstaihin mennessä pakkaseksi muuttumaan, ja tuskin tällä tuloksella saavutetaan paikkaa viestijoukkueessa.

Vapaan osuudelle taasen on selvät ehdokkaat, sillä Laura Mononen ja Krista Pärmäkoski ovat olleet parhaassa vapaan vedossa, ja kaksikon osuudetkin ovat selvillä: vaikka tiistain kisan tulos on Pärmäkoskelle varmasti suuren suuri pettymys, on hän kuitenkin Suomen joukkueen paras vaihtoehto ankkuriksi.

Suosittelemme