Hyppää sisältöön

Niskanen puhui tunteikkaasti edesmenneestä idolistaan Myllylästä – toivoi ympyrän sulkeutuneen

Iivo Niskanen toivoi maailmanmestaruudellaan vihdoin kääntävänsä uuden sivun suomalaisessa mieshiihdossa.

Iivo Niskanen
Iivo Niskasen tunteet olivat pinnassa MM-kullan jälkeen. Kuva: Tomi Hänninen
Teemu Tammilehto

LAHTI. Iivo Niskanen hiihti uskomattomalla hiihdolla maailmanmestariksi perinteisen 15 kilometrin väliaikakisassa ja mainitsi heti maalihaastatteluissaan edesmenneen idolinsa Mika Myllylän. Ruotsalaismediassa dopingista kärynneen Myllylän maininnasta nousi heti isot otsikot ja kansainvälinen media grillasi Niskasta hänen puheistaan.

- Mika Myllylä ei ole täällä enää. Paine tappoi hänet. Levätköön hän rauhassa, Niskanen vastasi rauhallisesti englanniksi.

Etenkin Norjassa?

- Joka paikassa, kuului tyhjentävä vastaus norjalaisen ja ruotsalaisen median uteluihin.

Suomenkielisessä osuudessa Niskanen avasi tarkemmin ajatuksiaan Myllylästä, lapsuudenidolistaan, jonka hän ehti kertaalleen tavata. Tuore maailmanmestari ei 9-vuotiaana doping-käryjen aikaan tiennyt Myllylästä kuin hyviä asioita.

- Pidin häntä maailman parhaana hiihtäjänä ja toivoin, että voisin joskus olla itse maailman paras hiihtäjä. Tänään olin ja hän nousi jotenkin mieleen, Niskanen kertoi.

- Monta vuotta sitten sanoin Ylen haastattelussa, että haluan palauttaa suomalaisen mieshiihdon huipulle Lahdessa 2017. Ajat ovat olleet erilaiset ja en pidä Mikaa sen epärehellisempänä kuin muita sen ajan hiihtäjiä. Toivottavasti se ympyrä olisi nyt sulkeutunut. Nyt on uusi aika.

Naisten viesti torstaina kello 15. Katso tarkempi ohjelma Ylen Kisaoppaasta.

Suosittelemme sinulle