Hyppää sisältöön

Täydellinen suoritus Niskasen MM-kullan taustalla: "Suomen ammattimaisin joukkue"

Sami Jauhojärven mukaan Iivo Niskasen maailmanmestaruus oli osoitus koko suomalaistiimin täydellisestä onnistumisesta.

Sami Jauhojärvi Iivo Niskanen
Sami Jauhojärvi ja Iivo Niskanen vaihtoivat pitkän halauksen maalialueella. Kuva: Tomi Hänninen
Teemu Tammilehto

LAHTI. Sami Jauhojärvi hiihti miesten 15 kilometrin perinteisen väliaikakisassa kahdeksanneksi ja sai omien sanojensa mukaan jätettyä koko kapasiteettinsa laduilla.

- Ei jäänyt mitään jossiteltavaa. Hyvä kulku oli. Pieniä hyytymisiä tuli hetkittäin, mutta laskujen jälkeen pystyi taas latomaan, Jauhojärvi sanoi kisan jälkeen.

Olympiavoittaja oli tietenkin iloinen parisprinttikumppaninsa Iivo Niskasen maailmanmestaruudesta. Jauhojärvi oli mestaruushetkellä vaihtamassa vaatteita, eivätkä kyyneleet kilpakumppanin puolesta olleet kaukana. Niskasen voitto ei kuitenkaan yllättänyt.

- Enemmänkin yllätti, että ero venyi niin isoksi. Se kertoi sen, että huoltomme onnistui täydellisesti tänään. Tällaiset päivät vaativat kaikilta täydellisen onnistumisen.

Jauhojärvi halusikin puhua mestaruuspäivänä koko Suomen joukkueen tekemisestä. Niskasen mestaruus oli kruunu pitkäjänteiselle työlle.

- Aina kun kultaa tulee, se on osoitus siitä, että yksilö ja joukkue ovat tehneet hyvää tietää. Voi sanoa että meidän hiihtomaajoukkueemme on Suomen ammattimaisin joukkue. Työ, keskittyminen ja taustat, siellä ei jätetä kiviä kääntämättä, Jauhojärvi sanoi.

- Taustalla on iso tiimi. Kaikki hoidetaan hampaista varpaisiin ja korvien väliin.

Jauhojärvi majoittuu MM-kisojen aikaan Niskasen kanssa samassa huoneessa, jossa oli keskiviikkoaamuna hiljaista. Keskittyminen oli tapissaan, mutta illalla huoneessa lentänee myös jonkin verran läppää.

- Sanoin aamulla Iivolle, että tänä aamuna syön vatsan täyteen. Useampana aamuna on pitänyt nälkää pidellä, Jauhojärvi hymyili.

Naisten viesti torstaina kello 15. Katso tarkempi ohjelma Ylen Kisaoppaasta.

Suosittelemme sinulle