Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 6 vuotta vanha

Tampereen Palatsiteatterin tilanne kummastuttaa – Asetettiin konkurssiin, mainostaa laajentavansa toimintaa

Musiikkiteatteriesityksiä myy nyt uusi yhtiö, Capitalo Oy. Yhtiö käyttää surutta markkinoinnissaan konkurssiin haetun Palatsiteatterin nimeä.

Kuvakaappaus www.palatsiteatteri.fi -sivulta
Heli Mansikka
Avaa Yle-sovelluksessa

Konkurssi ei tunnu hidastavan Tampereen Palatsiteatterin tekijöiden musikaaliuraa. Tänään perjantaina Musiikkiteatteri Palatsi lähetti medialle tiedotteen, joka oli otsikoitu "Toiminta laajenee entisestään".

Tiedote herättää hämmennystä, koska juuri viime viikolla Palatsiteatteri Oy asetettiin konkurssiin. Palatsiteatterin johtajana on toiminut Petri Lairikko, joka löytyy myös tammikuussa konkurssiin asetettujen Musiikkiteatteri Palatsi Oy:n ja Yo-talo Oy:n takaa. Lairikko on pyörittänyt yritysten toimintaa pitkälti käsikirjoittajavaimonsa Katariina Leinon kanssa.

Nyt Palatsitetatterin tiedotteessa kerrotaan, että Capitalo Oy jatkaa musiikkiteatteritoimintaa ja aloittaa välittömästi musiikkiteatteriesitysten liiketoiminnan kasvattamisen. Tiedotteen mukaan toimintaa aiotaan laajentaa kiertueilla lukuisille uusille paikkaunnille.

Mistä oikein on kysymys, Capitalo Oy:n hallituksen puheenjohtaja Jon Gorshelnik?

– Capitalo yhtiö on hankkinut Katariina Leinolta yksinoikeudet näihin esityksiin, jotka pyörivät Palatsiteatterin nimen alla. Palatasiteatterin esiintyjät tulevat meidän palkkalistoillemme ja jatkamme Leinon käsikirjoittamien esitysten esittämistä.

Palatsiteatteri on toiminut viime vuosina Tampereen Yo-talolla. Talon toimintaa on pyörittänyt Yo-talo Oy, joka sekin asetettiin alkuvuonna konkurssiin. Restamax Oyj osti Yo-talon toiminnan konkurssipesältä pari viikkoa sitten.

Missä esitykset pidetään?

– Palatsiteatterin esitykset on buukattu Yo-talolle. Neuvottelemme esitysten pitämisestä Yo-talossa toiminnan uuden omistajan kanssa. Meillä on alustavat suunnitelmat olemassa. Ensimmäinen esitys on Yo-talolla 11. päivä lauantaina. Ensi viikon aikana saamme nimet sopimuspapereihin ja sitten tiedetään, ovatko muut kevään esitykset Yo-talolla vai muualla Tampereella.

Miten voitte myydä esityksiin lippuja, jos vasta neuvottelette esityspaikasta?

– Käsityksemme mukaan konkurssipesä luovuttaa avaimet Restamaxille 15. maaliskuuta, jonka jälkeen me neuvottelemme Restamaxin kanssa. Tietysti alustavia neuvotteluja on jo hyvin pitkälle viety.

Miten voitte käyttää samaa nimeä, Palatsiteatteria?

– Käytännössä käytämme www.palatsiteatteri.fi -nimeä, jonka oikeudet me olemme Musiikkiteatteri Palatsi Oy:n konkurssipesältä ostaneet. Capitalolla on oikeudet nettisivustoihin ja sen takia me puhumme www.palatsiteatteri.fi -sivustosta ja Palatsiteatteri-liiketoiminnasta. Näitä yksityiskohtia ja nimiasioita viedään eteenpäin ensi viikolla.

Kuinka järkevää on käyttää jo aiemmin kiville ajaneiden yhtiöiden nimiä?

– Tietyt brändäysasiat pitää ottaa huomioon. Palatsiteatteri ja aikaisempi Musiikkiteatteri Palatsi ovat niminä hyvin samantapaisia. Näillä nimillä on jo monia vuosia menty. Vaikka on ollut taloudellisia vaikeuksia, ne eivät ole johtuneet musiikkiteatterista vaan yhtiöiden liiketoiminnan kokonaisuudesta. Me otamme nyt yhden osan liiketoiminnasta ja lähdemme sitä harjoittamaan puhtaalta pöydältä taloudellisessa mielessä.

Yleisön kannalta tilanne ja markkinointi näyttää todella sekavalta. Voiko olla varma, että jos lipun ostaa, myös esitys on luvassa?

– Se on sataprosenttisen varmaa tällä hetkellä. Kaikki tulevan kevään esityksen pidetään.

Miten saatte bisneksen kuntoon? Mitä tehdään toisin?

– Tulemme keskittymään vain ja ainoastaan musiikkiteatterin pyörittämiseen. Leino-Lairikko -pariskunnalla on ollut käytännössä monialayhtiö, joka on pyörittänyt ravintolatoimintaa, musiikaaliesityksiä, stand-upeja, keikkoja ja festivaaleja. Meillä tulee olemaan vain ja ainoastaan musikaaliesityksiä. Ruokatarjoiluakin tulee olemaan, mutta sen palvelun ostamme muilta.

Jon Gorshelnik, olet kirjanpitoalan ammattilainen eli taustasi on taloushallinnossa ja olet myös toimitusjohtaja Konsilo Oy:ssä, joka on erikoistunut liiketoiminnan kehittämiseen ja yritysjärjestelyihin. Miksi päätit lähteä nyt mukaan myös musiikkiteatteribisnekseen?

– Näimme liiketoiminnan terveenä, mikäli keskitytään ydinosaamiseen – siihen, mitä Katariina Leino ja Petri Lairikko osaavat parhaimmillaan. Musikaaleja he osaavat tehdä. Katariina meille käsikirjoittaa tulevaisuudessa uusia esityksiä ja Petri ohjaa niitä ja vastaa taiteellisesta puolesta yhtiössä. Muut asiat hoituvat meidän muiden kautta.

Onko itselläsi taiteellisia ambitioita?

– Ei minkäänlaisia!

Suosittelemme sinulle