Hyppää sisältöön

Porispere ärsyttää genretietoisia tahallaan: Dingo ja Napalm Death samassa paketissa

Kesän 2017 Porispereä tähdittävät muun muassa Haloo Helsinki!, Dingo, Disco Ensemble, Testament, The Exploited ja Thor.

Yleisö ja bändi lavalla Porispere-tapahtumassa 2012.
Kuva: Kati Rantala / Yle
Päivi Meritähti

Tämän vuoden puhutuin comeback – ainakin porilaisesta näkökulmasta – on Dingon nouseminen lavalle huippuvuosien kokoonpanolla. Nyt on varmistunut, että yhtye esiintyy kesän aikana myös kotikaupungissaan.

Dingon lisäksi Porisperen lavalle nousevat elokuussa useat valta- ja vastavirran artistit. Festivaalipromoottori Harri Vilkuna kertoo, että sekametelisoppa on todettu aiempinakin vuosina toimivaksi.

– Olen ottanut ohjenuorakseni genrepuritaanien jopa tietoisen ärsyttämisen. Itseäni ainakin hykerryttää ajatus kuulla samana päivänä Dingon hittiputki ja Napalm Deathin grindcore-setti.

Rock, pop, metal ja punk

Porispere luottaa siihen, että isot kotimaiset nimet saavat massat liikkeelle. Ulkomaisilla kulttinimillä houkutellaan paikalle musiikkidiggareita myös oman kaupungin ulkopuolelta.

Kirjurinluodon lavalle nousevat elokuussa muun muassa Haloo Helsinki!, Dingo, Apulanta, Disco Ensemble, Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus, Testament, Thor ja Appendix yhdessä Pori Big Bandin kanssa.

Punkin juhlavuoden kunniaksi Porissa nähdään myös 35 vuoden tauon jälkeen The Exploited.

– Se esiintyi Kirjurinluodossa viimeksi vuonna 1982. Nyt vanhat punkkarit voivat nostaa irokeesit takaisin hulmuamaan, Harri Vilkuna iloitsee.

Tämän kattauksen lisäksi sunnuntain perhepäivänä Porissa nähdään JVG, Vesala, Kasmir ja Nikke Ankara.

Festivaalin kävijämäärät ovat olleet nousussa kuuden vuoden ajan. Viime vuonna kävijöitä oli kolmen päivän aikana 19 000.

Suosittelemme sinulle