Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 6 vuotta vanha

Suomen MotoGP:n ajankohta ratkeaa toukokuussa – ajetaankin ehkä vasta vuonna 2019

Ratamoottoripyöräilyn kuninkuusluokan kaupallisista oikeuksista vastaavan Dorna Sportsin toimitusjohtaja tekee katselmuksen Kymi Ringillä Iitissä toukokuussa.

Moottoriurheilukeskus Kymi Ring.
Kuva: Minna Heikura / Yle
Miina Sillanpää
Avaa Yle-sovelluksessa

Kymi Ringillä Iitissä ajettavan ratamoottoripyöräilyn MotoGP-kilpailun tarkka ajankohta varmistuu toukokuussa. Edelleen on mahdollista, että kilpailutapahtuma järjestetään joko kesällä 2018 tai vasta vuotta myöhemmin.

Suomen liittymisestä MotoGP-sarjan kilpailukalenteriin allekirjoitettiin sopimus heinäkuussa 2016 Sachsenringin MotoGP-kilpailun yhteydessä. Kymi Ringin kilpailun ajankohdasta luvattiin ilmoittaa vuoden sisällä. Ratamoottoripyöriä on yleisesti odotettu Iittiin jo vuonna 2018. Sitä kohti on Iitin Tillolassa tehty töitä.

Projektijohtaja Timo Pohjolan mukaan ajallisesti on mahdollista ajaa gp-kilpailu Iitissä jo kesällä 2018. Neuvotteluihin liittyy kuitenkin paljon itse rataan liittymättömiä asioita, joiden sopiminen voi viedä aikaa. Tällaisia ovat esimerkiksi sponsorisopimukset ja koko kilpailusirkuksen logistiikka Suomessa.

– Dorna Sportsin toimitusjohtaja Carmelo Ezpeleta tulee käymään Kymi Ringillä toukokuun loppupuolella. He tekevät lopullisen päätöksen, Kymi Ringin projektijohtaja Timo Pohjola kertoo.

Dorna Sports omistaa MotoGP-sarjan kaupalliset oikeudet. Toukokuussa Iitissä vierailee myös moottoripyörävalmistajien edustajia ja kansainvälisen moottoriliitto FIM:n edustajia.

Kymi Ringillä ratamoottoripyöräilyn MM-sarjan Suomen osakilpailun valmistelut ovat hyvässä vauhdissa. Maansiirtotyöt Kymi Ringillä jatkuvat maaliskuussa.

– Heti kun päästään sulaan maahan, aloitamme infratyöt eli sähkö- ja vesiliittymien rakentamisen. Talven aikana on myös metsähakkuut on korjuun osalta tehty, Pohjola sanoo.

Suosittelemme