Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 6 vuotta vanha

Intialaiset elokuvatuotannot kiinnostuivat Suomesta kuvauspaikkana

Suomi oli helmikuun lopussa Intiassa markkinoimassa maata elokuvien kuvauspaikkana.

Klaffi
Kuva: Seppo Sarkkinen / Yle
Paula Koskinen
Avaa Yle-sovelluksessa

Suomi kiinnostaa Intiassa elokuvien kuvauspaikkana.

Helmikuun lopussa Mumbaissa järjestetyssä suuressa elokuva-alan tapahtumassa eri maiden edustajat saivat tavata tuotantoyhtiöitä ja elokuva-alan ammattilaisia.

Mukana oli Intian lisäksi 16 maata. Suomen, Ruotsin ja Norjan lisäksi edustettuina olivat esimerkiksi Hollanti, Malta, Kroatia ja Jordania.

– Suomi oli intialaisten mielestä kaikista maista kiinnostavin. Meille oli varattu eniten kahdenkeskisiä neuvotteluita. Kaikki materiaali meni, mitä olimme matkaa varten teettäneet, kertoo elokuvakomissaari Teija Raninen Länsi-Suomen elokuvakomissiosta.

Eksoottista ja romanttista

Turku vetää Suomen osalta vuoden alussa voimaan tulleen, globaalin tuotantokannustimen markkinointia.

Teija Raninen kertoo, että suuret intialaiset tuotannot olivat kiinnostuneita nimenomaan Suomen tarjoamasta tuotantokannustimesta. Pienemmät tuotannot kyselivät pienemmistä tukimahdollisuuksista, kuten avustuksista lentolippuihin tai majoituksiin.

– Intialaiset hakevat koko ajan uusia lokaatioita – sellaisia, joissa kukaan ei ole vielä käynyt. Meillä on saaristoa, Lappia ja Järvi-Suomea. Olemme aika eksoottinen paikka, Raninen kertoo.

Erityisesti intialaiset olivat kiinnostuneita ”romanttisista lokaatioista”.

– Myös jälkituotanto kiinnostaa, sillä Suomessa on tekninen osaaminen huippua. Lisäksi löytyy monia muita palveluita, kuten puvustuspalvelu. Yksi iso kansainvälinen epookkituotanto pyytää meiltä tarjousta juuri puvustuspalveluista, Raninen listaa.

Kuvauspaikat vetävät matkailijoita

Intialaiset ovat kiinnostuneita eurooppalaisista kohteista, sillä 350 intialaista tuotantoa kuvataan vuosittain Intian ulkopuolella. Myös maan elokuvaturismi on suurta. Intialaiset matkustavat mielellään paikkoihin, joita ovat nähneet elokuvissa.

Elokuvakomissaari Teija Raninen kertoo, että tällä hetkellä neuvotteluja käydään kahden intialaisen tuotannon kanssa. Toinen on tulossa tutustumaan kuvauspaikkoihin Turkuun ja muualle Suomeen kevään aikana.

Suosittelemme