Hyppää sisältöön

Herätys: Trumpin verotietoja julki, koulutussäästöt eduskunnassa ja apua Parkinson-potilaille

Lue tästä päivän uutisaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Donald Trump lähipiirinsä ympäröimänä Valkoisessa talossa maanantaina 13. maaliskuuta. Kuva: Michael Reynolds / EPA

Valkoinen talo julkaisi Trumpin verotietoja

Yhdysvalloissa presidentin hallinto on julkaissut presidentti Donald Trumpin verotietoja vuodelta 2005. Tietojen mukaan Trump tienasi tuolloin yli 150 miljoonaa dollaria eli 141 miljoonaa euroa ja maksoi veroja 38 miljoonaa dollaria (35 miljoonaa euroa). Tähän asti Trump on kieltäytynyt julkistamasta verotietojaan. Nyt tiedot julkaistiin, kun MSNBC-kanava kertoi, että se aikoo uutisoida verotiedoista. Perinteisesti Yhdysvalloissa presidenttiehdokkaat julkistavat verotietonsa.

Ammatillinen koulutus puhuttaa eduskunnassa

Kuva: Sakari Partanen / Yle

Eduskunnan täysistunnossa käsitellään tänään keskiviikkona välikysymystä, joka koskee ammatillisen koulutuksen säästöjä. Välikysymyksen tehneen opposition mukaan ammatillisesta koulutuksesta säästäminen uhkaa erityisesti maaseudun ja lähiöiden poikien mahdollisuuksia päästä suorittamaan peruskoulun jälkeistä työllistymistä turvaavaa tutkintoa. Yle näyttää täysistunnon suorana kello 14.00 alkaen Yle Areenassa ja TV1:ssä.

Parkinsonin taudin hoito aivostimulaatiolla kehittyy

Parkinsonin taudin aiheuttamiin liikkumisongelmiin on kehitetty uusi hoitomenetelmä. Kuva: Mårten Lampén / Yle

Helsingin seudun yliopistollisessa keskussairaalassa on vastikään asennettu Suomen ensimmäinen suuntaava elektrodi potilaan aivoihin. Asiantuntijoiden mukaan nykyistä useampi Parkinson-potilas hyötyisi syväaivostimulaatiosta, vaikka se ei taudin etenemistä pysäytäkään.

Espoossa avautuu tällä viikolla uusi kauppakeskus - ihmisiä houkutellaan ulkoilmaelokuvilla ja ruokanäytöksillä

Kuva: Kristiina Lehto / Yle

Pääkaupunkiseudulle valmistuu huomenna torstaina lisää ostostilaa. Espoon Tapiolassa sijaitseva kauppakeskus Ainoa laajenee Helsingin keskustan Kampin kauppakeskuksen suuruiseksi eli 30 000 neliöön. Kilpailu asiakkaista on jo nyt kovaa: Ainoa aikoo pärjätä kisassa palvelulla ja elämyksillä sekä liittoutumalla nettikaupan kanssa.

Tiedossa sateinen päivä suurimmassa osassa Suomea

Sateet liikkuvat aamun aikana Suomen yli itään. Päivällä lännestä saapuu uusia sadekuuroja Keski- ja Pohjois-Suomeen. Etelässä voi olla aurinkoista.

Paikkakohtaiset sääennusteet löydät Ylen Sää-sivulta.

Suosittelemme sinulle