Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 6 vuotta vanha

Presidentti Niinistö käynnisti Robinin ja Diandran kanssa kampanjan kiusaamisen vähentämiseksi

Tunnisteella #kannustusryhmä toimivan kampanjan tarkoituksena on kerätä kertomuksia onnistuneista tavoista kannustaa toisia ja vähentää kiusaamista.

Presidentti Niinistö, Diandra ja Robin käynnistivät #kannustusryhmä-kampanjan kiusaamisen vähentämiseksi .
Presidentti Niinistö, Diandra ja Robin käynnistivät #kannustusryhmä-kampanjan kiusaamisen vähentämiseksi. Kuva: Matti Porre / Tasavallan presidentin kanslia
Salla Hekkala
Avaa Yle-sovelluksessa

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö lanseeraa uuden kampanjan kiusaamisen ehkäisemiseksi. Mukana presidentin kampanjassa ovat myös laulajat Robin ja Diandra.

– Haluan, että Suomessa kaikki pidetään mukana. Jos jotakuta kiusataan, niin otamme hänet takaisin porukkaan ja kannustamme eteenpäin. Aion oman kannustusryhmäni eli Diandran ja Robinin kanssa viedä näitä ajatuksia eteenpäin. Haluan kuulla kaikkien tarinoita onnistuneista kannustuksista, jotta saamme hyvän kiertämään, Niinistö sanoo.

Sosiaalisessa mediassa tunnisteella #kannustusryhmä ja kampanjan verkkosivuilla kerätään onnistuneita kannustustekoja. Oman kannustustarinansa tai positiivisen kokemuksen kiusaamisen vähentämisestä voi jättää toukokuun loppuun mennessä. Kampanjassa löytyneitä hyviä käytäntöjä on tarkoitus saada laajempaankin levitykseen.

Robin kertoi kampanjan julkistamistilaisuudessa presidentin lähestyneen häntä aiheen tiimoilta jo Linnanjuhlissa. Laulajalle kampanjaan mukaan lähteminen oli heti ilmiselvää.

– Tarvitsemme Suomeen enemmän kannustamista, positiivista asennetta ja asennevaikuttamista kiusaamisen vähentämiseksi. Voimme kaikki olla mukana tässä muutoksessa kertomalla omat hyvät kokemuksemme ja ottamalla kantaa kiusaamista vastaan, Robin hehkuttaa.

Kampanjassa ovat mukana myös muun muassa Me-säätiö, Opetushallitus, Opetusalan Ammattijärjestö OAJ, Suomen lukiolaisten liitto, Suomen ammattiin opiskelevien liitto SAKKI sekä monia urheilu- ja harrastusliittoja.

Suosittelemme