Hyppää sisältöön

Poliisi ei ala tutkia Akaan kaupunginjohtajan kiusaamiskiistaa – "Me emme ole valtakunnansovittelija"

Poliisi ei ole saanut sellaista tietoa, mikä antaisi aihetta epäillä rikosta liittyen Akaan kaupunginjohtajan mahdolliseen epäasialliseen kohteluun.

Kuva: Petri Aaltonen / Yle

Poliisi ei ota tutkiakseen Akaan kaupunginjohtajan Aki Viitasaaren mahdollista epäasiallista kohtelua. Viime viikolla Akaan kaupunginhallitus jätti poliisille tutkintapyynnön, jossa se pyysi puolueetonta selvitystä kaupunginjohtajan esittämistä kiusaamisväitteistä.

Poliisi ei ole saanut tutkintapyynnön jättäjiltä sellaista materiaalia, jonka mukaan olisi syytä epäillä rikosta.

– Poliisilla ei ole laissa yleistä selvitysvelvollisuutta. Me emme ole valtakunnansovittelija, sanoo rikoskomisario Antti Uusipaikka Sisä-Suomen poliisilaitoksesta.

Helmikuun loppupuolella Viitasaari teki kaupunginhallitukselle ilmoituksen häirinnästä. Viitasaari pitää itseensä kohdistuneita irtisanomisvaatimuksia kiusaamisena ja poliittisena ajojahtina.

Uusipaikka sanoo, että jos tämäntyyppisessä tapauksessa olisi syytä epäillä rikosta, kyseessä olisi todennäköisesti asianomistajarikos. Viitasaari ei ole itse tehnyt poliisille tutkintapyyntöä. Sellaista ei ole tehnyt myöskään työsuojeluviranomainen. Työnantajan oma selvitys asiasta on vielä kesken.

Akaan kaupunginvaltuusto on asettanut valiokunnan valmistelemaan kaupunginjohtajan erottamista. Julkisuudessa syyksi ei ole kerrottu muuta kuin luottamuspula.

Suosittelemme sinulle