Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 6 vuotta vanha

Kiinalaiset turistit vyöryivät Suomeen – yöpymisissä 160 prosentin kasvu

Kiinalaisten suosiossa on etenkin Lappi, joka veti puoleensa myös muunmaalaisia rutkasti viimevuotista enemmän.

Kiinalaisturisteja poroajelulla Rovaniemellä.
Kiinalaisturisteja poroajelulla Rovaniemellä. Kuva: AOP
Jaakko Mannermaa
Avaa Yle-sovelluksessa

Suomessa yöpyi tammikuussa yli 18 prosenttia enemmän ulkomaisia matkailijoita kuin vuosi sitten, kertoo Tilastokeskus. Etenkin kiinalaisten määrä lisääntyi huimasti, mutta venäläiset ovat yhä ylivoimaisesti suurin ryhmä.

Yhteensä ulkomaalaisille tilastoitiin tammikuussa yli 615 000 yöpymisvuorokautta. Ajankohta on perinteisesti ollut venäläismatkailijoiden suosiossa, ja sama tahti jatkui: itänaapurista saapuville kirjattiin reilut 155 000 yöpymisvuorokautta, mikä on pari prosenttia enemmän kuin vuosi sitten.

Toiseksi eniten turisteja tuli Britanniasta, yli 61 000. Määrä kasvoi noin neljänneksellä. Kolmanneksi suurimman ryhmän muodostivat ranskalaiset reilulla 42 000 yöpymisvuorokaudellaan, jossa on lisäystä viidennes vuoden takaiseen nähden.

Suurin kasvu kirjattiin kuitenkin kiinalaisille. He yöpyivät Suomessa yli 28 000 vuorokauden verran, mikä on huimat 160 prosenttia enemmän kuin tammikuussa 2016. Kiinalaisia kiinnostaa eniten Lappi, missä heillä oli miltei 16 000 yöpymisvuorokautta.

Lappi lisäsi suosiotaan myös muiden silmissä. Ulkomaalaisille merkittiin maakunnassa kaikkiaan lähes 236 000 yöpymistä eli lähes 41 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten tammikuussa.

Luvut ovat ennakkotietoja, ja ne on kerätty majoitusliikkeiltä, joissa on vähintään 20 vuodepaikkaa tai sähköpistokkeella varustettua matkailuvaunupaikkaa.

Suosittelemme sinulle