Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 6 vuotta vanha

Mari Laukkanen kuvaili nousuaan kriisin partaalta: "Olen odottanut tätä päivää"

Mari Laukkanen oli lähellä lopettamista vuosi sitten. Tänään hän otti uransa ensimmäisen maailmancup-voiton.

Mari Laukkanen tuulettaa uransa ensimmäistä maailmancupin osakilpailuvoittoa.
Kuva: AFP / Lehtikuva
Maija Kautto,
Leo Jaakkonen
Avaa Yle-sovelluksessa

Ampumahiihtäjä Mari Lukkanen otti uransa ensimmäisen maailmancupin voiton Oslon Holmenkollenilla perjantaina hiihdetyssä pikakisassa. Aiemmin Laukkanen on yltänyt palkintokorokkeelle vain kerran, pronssille vuonna 2014 Kontionlahdella.

- Tämä on iso asia minulle. Olen tehnyt fyysisesti ison harppauksen tälle kaudelle, ja tuntuu hyvältä, että saan siitä jonkinnäköisen palkinnon. Ja minun tukijat saavat siitä palkinnon, Laukkanen sanoi.

- Kaksi vuotta sitten lähdin MM-kisoista Oslosta niin, etten tiennyt, tulenko enää takaisin tai kannanko enää asetta tai laitanko suksia jalkaan.

Lopettamisen partaalla vielä vuosi sitten ollut Laukkanen onnistui perjantaina täydellisesti. Puhtaasti ampunut Laukkanen on tuskaillut ampumatarkkuutensa kanssa tällä kaudella. Ja tuskailua oli ollut ilmassa myös kisaa edeltävänä iltana.

- Jos ihan rehellisesti sanoo, niiin minulla oli eilen semmoinen kriisi itseni kanssa, että minä katselin omia tilastoja ja katsoin, että yhtä kisaa lukuunottamatta ollut kymmenen joukossa hiihtoajoissa. Ja sitten kun katsoo osumaprosentteja, niin siinä oli jotakin korjattavaa.

Laukkanen sanoo muuttaneensa harjoituksiensa henkisen valmistautumisen puolta tällä viikolla perjantain pikakisaa. Se ei kuitenkaan Laukkasen mukaan toiminut ja nainen ajautui kriisin partaalle.

- Kyllä oli synkkiä ajatuksia. Minulle tuli illalla kriisi, että en oikein tiedä mitä yritän. Tuntui, että mikään ei toimi. Mutta tärkeintähän se on, että tänään toimi eikä eilen.

Laukkanen lähtee voittonsa ansiosta ensimmäisenä ladulle lauantain takaa-ajossa. Tilanne on täysin uusi.

- Se on minulle yksi kasvun paikka lisää ja se on juuri sitä, mitä olen halunnut. Tämän takia tätä urheilua tehdään. Olen odottanut tätä päivää, Laukkanen iloitsi.

Naisten takaa-ajo suorana TV2:ssa lauantaina kello 13.35.

Suosittelemme