Hyppää sisältöön

Uudenkaupungin autotehdas alkaa valmistaa Mercedes-Benzin uutta mallia – luvassa jo sitä ennen tuhat uutta työpaikkaa

Tehdas alkaa valmistaa automallia, jota ei ole vielä julkistettu.

Kuva: Valmet Automotive
Mikko Leppänen,
Tiina Länkinen

Valmet Automotive on saanut uuden merkittävän tilauksen autovalmistaja Daimlerilta. Tilauksen myötä Uudenkaupungin autotehdas alkaa valmistaa Daimlerin omistaman Mercedes-Benzin uuden sukupolven kompaktiluokan mallia.

Daimler ei halua toistaiseksi paljastaa julkisuuteen, mitä Mercedes-Benzin automallia sopimus koskee. Kyseessä on tuote, jota ei ole vielä julkistettu.

– Se kertoo, miten tyytyväinen asiakas on meidän palveluun, sanoo kilpailutuksen voittaneen Valmet Automotiven toimitusjohtaja Ilpo Korhonen.

Valmet Automotiven toimitusjohtaja Ilpo Korhonen yrityksen tiedotustilaisuudessa Vantaalla keskiviikkona. Kuva: Vesa Moilanen / Lehtikuva

Tuotanto käynnistyy vuoden 2018 jälkimmäisellä puoliskolla.

Tällä haavaa tehtaalla valmistetaan Mercedesin malleista A- ja GLC-sarjaa. A-sarjan tuotanto päättyy tämän vuoden loppupuolella, mutta helmikuussa alkaneen GLC-katumaasturin valmistus jatkuu näillä näkymin vuosia.

Myös uudessa Mercedes-sopimuksessa tuotanto jatkuu "pitkälle tulevaisuuteen", sanoo Ilpo Korhonen.

Yhtiön mukaan kyseessä on kymmenien miljoonien eurojen investointi.

Yli tuhat työntekijää haussa

Valmet Automotivella on tällä hetkellä noin 2 300 työntekijää Uudessakaupungissa. Lähiaikoina työt aloittaa 300 uutta työntekijää.

Yhtiö kertoo, että se tarvitsee vielä yli tuhat työntekijää lisää tilauskantansa toteuttamiseksi.

Valmet Automotive aloittaa tänään kampanjan, jonka avulla se hakee 1 060 uutta autonrakentajaa hitsaamon, maalaamon, kokoonpanon ja sisäisen logistiikan tehtäviin.

Yhtiö pyrkii rekrytoimaan uudet työntekijät kolmessa kuukaudessa. Tämän vuoden lopussa Uudenkaupungin autotehtaalla arvioidaan olevan yhteensä noin 3 700 työntekijää.

Suosittelemme sinulle