Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 6 vuotta vanha

Lontoon suurlähetystö: Ei todennäköisesti suomalaisuhreja

Suomen Lontoon suurlähetystö kehottaa välttämään liikkumista Westminsterin alueella ja tekemään matkustusilmoituksen.

Lontoo
Kuva: Will Oliver / EPA
Jaana Hevonoja
Avaa Yle-sovelluksessa

Suomen suurlähetystö seuraa Lontoossa iltapäivällä tapahtuneen välikohtauksen seurauksia. Poliisi on kertonut pitävänsä terrori-iskuna välikohtausta, jossa on kuollut ainakin kaksi ihmistä ja loukkkaantunut useita.

Lähetystöneuvos Pekka Isosompin mukaan poliisi on sulkenut merkittävän osan parlamenttitalon ympäristöä ja Whitehallin aluetta, liikenne alueella on poikki ja Westminsterin metroasema on suljettu.

– Alue on erittäin keskeinen ja hyvin ruuhkainen ja alueella on jatkuvasti tuhansia turisteja. Alueella sijaitsevat mm. Big Ben, London Eye ja Trafalgar Square, Isosomppi kuvailee.

– Tämänhetkisen tiedon mukaan suljettuna on koko katuosuus Embankmentin metroasemalta parlamenttitalon länsipuolelle, Thamesin ranta ja Westminsterin silta. Suljettuna on siis useita hehtaareita keskeistä Lontoon keskustaa. Muualla Lontoossa ei ole matkusrajoituksia ja metrot toimivat, vaikka Westminsterin asema on suljettu, lehdistöneuvos sanoo.

Lähetystöllä ei ole tietoa tapahtumaan liittyvistä suomalaisuhreista.

– Uskallan sanoa, että se on aika epätodennäköisinä, mutta vahvistusta asialle ei ole, Isosomppi sanoo.

– Kehotamme tarkkaavaisuuteen ja jos on menossa esimerkiksi lentokentälle, varaamaan matkaan riittävästi aikaa.

Suurlähetystö neuvoo Lontoossa asuvia tai matkailevia välittämään tiedon läheisilleen siitä, että ovat kunnossa ja tekemään matkustusilmoituksen www.matkustusilmoitus.fi -sivuilla, jonka kautta lähetystö saa tiedon keitä suomalaisia kaupungissa on ja pystyy välittämään heille tietoa siitä, miten tilanne kehittyy.

Yle seuraa hetki hetkeltä

Suosittelemme sinulle