Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 4 vuotta vanha

Nyt kuntavaalitiedon kimppuun – Ylen vaalikoneen aineisto julkaistu avoimena datana

Julkaisu sisältää lähes 17000 kuntavaaliehdokkaan vastaukset ja tiedot.

grafiikka
Kuva: Yle Uutisgrafiikka
Juho Salminen
Avaa Yle-sovelluksessa

Kuntavaalien 2017 Ylen vaalikoneen koko maan kysymykset sisältävä avoin data on ladattavissa tämän linkin takaa (aineisto päivitetty 11.4.2017): Lataa aineisto. Kuntakohtaiset kysymykset sisältävä avoin data on puolestaan ladattavissa tämän linkin takaa (aineisto päivitetty 11.4.2017): Lataa aineisto.

Vaalikonedata sisältää niiden ehdokkaiden tiedot, jotka ovat hyväksyneet vastaustensa julkaisun yleisölle. Tällä hetkellä heitä on 17 466. Mukana ovat sekä ehdokkaiden vastaukset vaalikoneen kysymyksiin että heidän taustatietonsa, avoimet tekstivastauksensa ja vaalilupauksensa.

Päivitys 29.3.2017: Päivitetty avoin data sisältää nimitiedot myös niistä ehdokkaista, jotka eivät ole vastanneet Ylen vaalikoneeseen. Aineistosta puuttuvat ehdokkaiden vastaukset kuntakohtaisiin kysymyksiin. Aineiston laajuuden vuoksi julkaisemme ne erillisenä tiedostona piakkoin.

Päivitys 5.4.2017: Kuntakohtainen aineisto on nyt julkaistu.

Päivitys: 11.4.2017: Kuntakohtainen ja koko maata koskeva aineisto on päivitetty. Aineistoissa on nyt mukana tieto valtuustoihin päässeistä ehdokkaista.

Päivitys 18.4.2017: Linkit aikaisempiin aineistoihin on lisätty.

Päivitys 22.8.2019: Kuntavaalien 2017 aineisto on jälleen saatavilla. Aineistosta on GDPR-syistä poistettu ehdokkaiden henkilötietoja.

Aineisto on jaossa CSV-tiedostona, ja se julkaistaan Creative Commons -lisenssillä. Vaalikoneen tiedoista saa luoda uusia aineistoja ja julkaisuja, kunhan lähde mainitaan. Toivomme, että tietoa hyödynnettäessä linkitetään tähän artikkeliin tai Yle Uutisten etusivulle ja että Ylelle kerrotaan aineiston synnyttämistä julkaisuista.

Ehdokkaat voivat vastata Ylen vaalikoneeseen 8. huhtikuuta asti. Pyrimme julkaisemaan avoimesta datasta päivitetyn version vähintään kerran viikossa ennen vaaleja.

Vanhemmat aineistot:

Lisätietoa Ylen julkaisemista avoimista aineistoista.

Suosittelemme