Njuike sisdoaluide
Artikkeli on yli 6 vuotta vanha

"Kiitos esiäideille" – Kuun metsän Kaisa voitti ensimmäisenä saamelaisena dokumenttielokuvana Jussi-palkinnon

Kolttasaamelainen elokuvantekijä Katja Gauriloff voitti elokuvallaan Kuun metsän Kaisa parhaan dokumenttielokuvan Jussi-palkinnon.

Katja Gauriloff Jussi gaalassa
Sara Wesslin
Avaa Yle-sovelluksessa

Kolttasaamelainen elokuvantekijä Katja Gauriloff voitti elokuvallaan Kuun metsän Kaisa parhaan dokumenttielokuvan Jussi-palkinnon.

Katja Gauriloff sai parhaan dokumenttielokuvan Jussin

– Wau! Nämä on niitä hetkiä joista ei ole uskaltanut ees unelmoida ja sit yhtäkkiä onkin vaan tässä, iloitsi Gauriloff Jussi-gaalassa.

– Kiitos Filmiaura! Kiitos esiäideille! En tiedä ihan historiaa mutta voi olla, että tässä nyt on ensimmäistä kertaa saamelainen vastaanottamassa tätä palkintoa. Olen siitä tosi ylpeä.

Kuun metsän kaisa

Kuun metsän Kaisa oli Jussi-ehdokkaana parhaan äänisuunnitelun ja parhaan dokumenttielokuvan kategorioissa. Katja Gauriloff oli aikaisemmin ehdokkaana Säilöttyjä unelmia elokuvastaan.

Ođđasamosat: paketissa on 10 artikkelia

Ingá Máret Gaup Juuso ja Mihkku Laiti lávkiiga lávddi ala Nordic Business Forum dáhpáhusas Helssegis dán vahkus.

Ođđasamos hoteallafidnu leat plánemin Anára girkosiidii Juvdujohgáddái. Guovllus lea juo lávva ja dohko lea huksenriekti oktiibuot 7 700 njealjehasa sturrosaš hotealla huksemii.

Guolástanárbevieruid rievdan váikkuha njuolga maid sápmelaččaid buresveadjimii, oaivvilda Sámi psykososiálalaš doarjjaguovddáža Uvjja hoavda Heidi Eriksen.