Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 6 vuotta vanha

Sasu Salinin joukkue liihottaa komeassa voittoputkessa: "Tällä hetkellä on helppo pelata"

Sasu Salinin Gran Canaria on voittanut seitsemän ottelua peräkkäin. Susijengin takamiehen mukaan selitys voittoputkelle löytyy harjoituksista.

Sasu Salin
Sasu Salin Kuva: Matti Raivio / All Over Press
Yle Urheilu
Avaa Yle-sovelluksessa

Susijengin takamies Sasu Salinin Gran Canaria on tällä hetkellä Espanjan koripalloliigan kuumin joukkue. Joukkue on voittanut seitsemän peliä peräkkäin ja noussut tavoittelemaan jo runkosarjan kärkisijaa.

Gran Canaria jatkoi voittoputkeaan sunnuntaina murskaamalla vieraskentällä Zaragozan 102-57. Gran Canaria urakoi pitkään Espanjan liigan rinnalla Eurocupia, mutta putosi puolivälierävaiheessa. Sen jälkeen pelitahti on ollut vain yksi peli viikossa, joka Salinin mielestä on omalta osaltaa edesauttanut joukkueen viimeaikaista iskukykyä.

- Meillä on nyt aikaa treenata ja keskittyä peleihin ja olemme pelanneet kuten olemme treenanneet. Pelit ovat kulkeneet nyt viime aikoina tosi hyvin, Salin valottaa joukkueen vireen salaisuutta.

Espanjan liiga on äärimmäisen tasainen, sillä kärkikuusikko on käytännössä voiton sisällä. Koska erot ovat sarjataulukossa niin pienet, niin ipsahduksiin ei ole varaa, mikäli mielii taistella kärkisijoista. Salinin mukaan ylimääräistä puristusta ei kuitenkaan ole ollut.

- En usko, että sitä kukaan ajattelee. Menemme vain peli peliltä eteenpäin. Toivottavasti pystymme vielä nousemaan korkeammalle, ja jos kotiedun saisi pudotuspeleihin, niin se olisi hyvä juttu.

Seitsemän peräkkäistä voittoa ovat nostaneet joukkueen itseluottamuksen korkealle. Voittoputken aikana Gran Canaria on pussittanut keskimäärin 88 pistettä ja omissa on soinut ainoastaan 67 pisteen keskiarvolla. Joukkueen peli on uomissaan molemmissa päissä kenttää.

- Tällä hetkellä on helppo pelata ja joukkueessa on hyvä fiilis. Kaikki ovat heti valmiita, kun peli alkaa ja pisteiden teko levittyy useammalle pelaajalle Pelaaminen tuntuu tosi helpolta ja se antaa voimaa myös seuraavaan peliin.

Runkosarjaa on jäljellä vielä seitsemän ottelua, mutta Salinilla olisi toivevastustaja jo valmiina pudotuspeleihin.

- Kaikki joukkueet ovat tietenkin kovia, mutta olisi kiva saada Teneriffa vastaan.

Salttu Forsström

Suosittelemme sinulle