Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 6 vuotta vanha

Herätys: Sairaanhoitajien pääsykokeita tiukennetaan, Dylan hakee Nobelinsa, lounaasta saapuu sateita

Lue tästä päivän uutisaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

Maaret Siikaluoma
Kuva: Eeva Kuivas / Yle
Yle
Avaa Yle-sovelluksessa

Sairaanhoitajille uusi valintakoe

Hoitotyön opiskelijoista lähes joka kymmenes keskeyttää opintonsa. Lisäksi ammatinvaihto on yleistä. Sairaanhoitajien osalta tilanne halutaan korjata uudella valintakokeella, jota on kokeiltu jo useissa oppilaitoksissa. Tulokset ovat lupaavia.

Erkki Liikanen Ykkösaamun vieraana

Suomen Pankin pääjohtaja on tänään TV1:n Ykkösaamu-ohjelman vieraana. Joko voidaan sanoa helpottuneina, että taantuma on ohi? Asuntovelkaiset jännittävät nyt, koska korot alkavat nousta. Mikä on pääjohtajan viesti heille? Ohjelma alkaa kello 10.05 TV1:ssä  ja Yle Areenassa. Liikasta haastattelee Sakari Kilpelä.

Puheenjohtajat tentissä Tampereella

Yle Tampere ja Aamulehti järjestävät yhteisen kuntavaalitentin eduskuntapuolueiden puheenjohtajille Tampereella. Voit katsoa suorana Yle Areenasta, miten puheenjohtajat vastaavat kysymyksiin. Verkkolähetys alkaa klo 11.00.

Dylan vastaanottaa Nobelinsa

Bob Dylan
Bob Dylan Kuva: Jim Lo Scalzo / EPA

Yhdysvaltalainen laulaja ja lauluntekijä Bob Dylan, 75, ottaa vastaan kirjallisuuden Nobel-palkinnon viikonloppuna Tukholmassa, jossa hän konsertoi lauantaina ja sunnuntaina. Dylan herätti huomiota loppuvuodesta, kun hän ilmoitti jättävänsä Nobel-juhlallisuudet väliin. Dylan saa palkintomitalin ja diplomin akatemian jäseniä tilaisuudessa, jonne ei päästetä median edustajia.

Trumpin Venäjä-kuviot syynissä

Yhdysvalloissa presidentti Donald Trumpin hallinto on joutunut väitettyjen Venäjä-suhteiden vuoksi keskelle FBI-tutkintaa. Tilanne muistuttaa shakkipeliä, jossa vaakalaudalla on itse presidentti Trumpin asema. Toimittaja Paula Vilén avaa Trumpin hallinnon ympärille kiertynyttä Venäjä-vyyhtiä jutussaan.

Lounaasta saapuu sadealue

Päivän sääkartta 1. huhtikuuta.
Päivän sääkartta 1. huhtikuuta. Kuva: Yle

Sää on tänään epävakaista suuressa osassa maata, kertoo Ylen päämeteorologi Seija Paasonen. Lounaasta saapuu maan etelä- ja keskiosaan sadealue. Sade alkaa suurelta osin lumena, mutta muuttuu etelässä ja lännessä vedeksi. Maan keskiosassa uutta lunta voi kertyä paikoin 5–10 senttimetriä. Lämpötila on pohjoisessa nollan vaiheilla, etelämpänä on muutamia plusasteita. Katso tarkempi sääennuste Ylen sääsivulta.

Suosittelemme sinulle