Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 6 vuotta vanha

Kerttu Niskanen ei välitä uuden valmentajansa menneisyydestä: ”20 vuotta sitten tapahtunut ei kosketa minua”

Kerttu Niskanen halusi muutosta harjoitteluun muutaman tasapaksun vuoden jälkeen.

Urheilujuttuja: Kerttu Niskanen ei välitä valmentajansa menneisyydestä
Roope Visuri
Avaa Yle-sovelluksessa

Kerttu Niskanen kommentoi Kontiolahden SM-kisoissa paljon puhetta herättänyttä valmentajanvaihdostaan. Niskanen kertoi viime sunnuntaina, että häntä valmentaa jatkossa Pekka Vähäsöyrinki.

Vähäsöyrinki toimi 1980- ja 1990-luvuilla kahdesti hiihtomaajoukkueen päävalmentajana.  Lajipäällikkönä hän oli vuosina 1997–1998.

60-vuotias Vähäsöyrinki sai yhdeksän kuukauden ehdollisen vankeustuomion törkeästä petoksesta vuonna 2011. Vähäsöyringin todettiin valehdelleen oikeudessa STT:n dopingjutussa 1990-luvun lopulla, ettei suomalaisessa maastohiihdossa käytetty kiellettyjä aineita 90-luvulla.

– Se, mitä tapahtui joskus 20 vuotta sitten, ei kosketa minua. Harjoittelen nyt ja tässä. Teen kovasti töitä tulevaa varten, Niskanen totesi Ylen haastattelussa.

**Vähäsöyrinki kertoi Ylelle itse viime maanantaina, että hän on jo aloittanut Niskasen harjoituspäiväkirjojen tutkimisen.**Hänen mukaansa Niskasella on paljon enemmän kapasiteettiä kuin mitä Lahden MM-kisat näyttivät. Lahden MM-kisoissa Niskanen oli viestipronssilla, parisprintin viides, kympillä kuudes ja keskeytti kolmellakympillä.

– Pekalla on nyt aikaa tutkia aikaisempien vuosien harjoitteluani ja tehdä hyvä suunnitelma tulevalle harjoituskaudelle, Niskanen sanoo.

– Halusin jotain muutosta harjoitteluun. Muutaman viime vuoden aikana on tuntunut, että se on ollut tasapaksua.

Niskasta valmensi viimeiset neljä vuotta Jussi Piirainen.

Suosittelemme sinulle