Hyppää sisältöön
Artikkeli on yli 6 vuotta vanha

Kesä tuo jälleen tieremontit Rovaniemen keskustaan

Korjattavaa on paljon ja töihin aletaan heti, kun maa on riittävän sula.

Tietyömaan liikennemerkki
Kuva: Yle
Marjukka Talvitie
Avaa Yle-sovelluksessa

Rovaniemellä jatketaan jällleen Valtakadun ja Hallituskadun tieremonttia. Kaupungin rakennuspäällikön Arvo Seppälän mukaan ensimmäisenä laitetaan kuntoon kirkon viereinen rautatien alikulku, joka on erityisesti kevyelle liikenteelle ongelmallinen.

Poliisiaseman edestä on jo poistettu talven ajaksi routaesteeksi kasattu lumi ja seuraavaksi jatkuu tien peruskorjaus. Kaivinkoneet käyvät töihin heti kun pystyvät.

– Katsotaan onko maa niin sula, että pääsee töihin, Seppälä sanoo.

Poliisiaseman edessä putket on jo uusittu ja seuraavaksi vaihdetaan katukerroksia.

Tykätty ympyrä lähtee

Poliisiaseman viereiseen risteykseen tulee väliaikaisen liikenneympyrän tilalle liikennevalot arviolta kesä-heinäkuussa. Moni kaupunkilainen on tykästynyt liikenneympyrään ja pitää sitä liikenteen sujuvuuden kannalta parempana vaihtoehtona kuin valoja.

Suunnitelmia ei kuitenkaan olla muuttamassa, vaan vilkkaaseen risteykseen tulee liikennevalot. Kulku Jorma Eton tielle pysyy myös suljettuna muilta kuin hälytysajoneuvoilta.

Kirkon ympäristössä ovat myös työt jääneet kesken viime syksynä ja siellä aletaan heti keväällä rakentamaan muun muassa kiveyksiä.

Koko kesän katuja auki

Kun viime syksynä kesken jääneet työt saadaan valmiiksi, aletaan seuraavaksi uusia Hallituskatua Kiela-kortteliin ja Valtakatua Konttisenpuistoon asti.

Arvo Seppälä kehottaa kaupunkilaisia valmistautumaan henkisesti siihen, että kadut ovat alueella auki jälleen koko kesän. Risteyksiä ei suljeta missään vaiheessa, vaan kulkureitti varmistetaan aina jostakin välistä.

Keskusta-alueen teiden peruskorjaus jäi viime syksynä kesken. Alkuperäinen urakoitsija Situra Group meni konkurssiin ja töitä jatkaa nyt Veljekset Toivanen.

Arvo Seppälän mukaan korjaushankkeessa joudutaan pitämään tiukkaa vauhtia koko kesän ajan. Tavoite on saada kaikki valmiiksi syyskuun loppuun mennessä.

Suosittelemme sinulle